Superliga Romaniei Nicolo Napoli, propus la FC Botoşani. Adrian Mititelu, sfat pentru Valeriu Iftime

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nicolo Napoli, antrenorul italian care a fost de 9 ori pe banca FC U Craiova, a fost propus la FC Botoşani. 



"Vreau să nu mă mai grăbesc și să nu îl mai iau pe primul servit, așa cum s-ar spune. Sunt în căutări, primesc mesaje și propuneri de la unul și altul, dar cred că timp de o lună o să merg cu Patache. Mi-a fost propus și Nicolo Napoli printr-un mesaj dat de cineva, dar nu m-am decis dacă e cazul să îl contactez, deoarece nu mă mai grăbesc.

Suntem într-o situație foarte proastă și vreau să văd ce poate să repare Patache. Însă, e foarte clar că pe Patache îl pot ține în postura asta doar o lună. Voi analiza bine toate variantele pe care le am pe listă și voi începe apoi negocierile clare„, a spus Valerie Iftime pentru ProSport.

Adrian Mititelu, finanţatorul FC U Craiova, a venit cu un sfat pentru Valeriu Iftime. 

"Eu cred că ar fi o mutare bună pentru cei de la Botoşani, cred că e unul dintre antrenorii care ar putea să ajute clubul. Pentru astfel de mişcări, Nicolo Napoli e foarte bun. Dacă ar veni dl Iftime să îmi ceară părerea, eu aş spune să îl ia fără să stea pe gânduri", a declarat Adrian Mititelu la Digisport. 

Cine este Nicolo Napoli 

A absolvit școala de antrenori de la Coverciano. A antrenat mai multe echipe din Italia. A venit în România în 2003 când a antrenat-o pe FC Universitatea Craiova. În 2009 a fost numit antrenor principal la FC Brașov. După câteva zile a fost demis de la FC Brașov, dar în august 2009 a preluat pe FC Astra Ploiești, și în anul 2017, după înființarea noii societăți a lui Adrian Mititelu a antrenat FC U Craiova 1948.

În vara lui 2018 a fost chemat de FCU Craiova, club care fusese desființat în 2013, dar revenise din diviziile inferioare și ajunsese în Liga a III-a. După o promovare în Liga a II-a este demis în octombrie 2020. Anul următor preia Politehnica Iași, dar nu este confirmat la finalul sezonului care se încheie cu retrogradare. În martie 2021, a revenit la Politehnica Iași, echipă pe care o mai antrenase în perioada 2014-2016 când i-a condus pe alb-albaștri în dubla din preliminariile UEFA Europa League contra croaților de la Hajduk Split.[2] După retrogradarea în Liga II, în mai 2021, Napoli a părăsit clubul ieșean.

În ianuarie 2022 preia banca FCU Craiova promovată între timp în prima ligă. La finalul sezonului, Napoli pleacă încă o dată din Craiova din lipsă de înțelegere cu clubul. A revenit la FC U Craiova în noiembrie 2022 și a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara anului 2023.[3] FCU Craiova a încheiat pe locul 7 în play-out și a jucat barajul pentru Conference League, contra lui CFR Cluj, ocupanta locului 3. Clujenii au câștigat cu 1-0 după prelungiri, iar Napoli s-a despărțit din nou de U.Craiova, punând capăt celui de-al nouălea mandat la echipa olteană

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel