Stiri Nicolae Mitea, Messi de la Dinamo. "I-a lipsit familia să ştie să îl îndrume. Nu e vina lui..."

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristi Pulhac, fostul fundaş stânga al lui Dinamo, a vorbit la superlativ de Nicolae Mitea, fostul său coleg, care a ajuns apoi şi la Ajax Amsterdam. 



"Aici vreau să spun cu Messi, când am jucat cu Dinamo. Ei oricum n-au jucat la capacitatea... ei au jucat să joace. O singură dată s-a supărat Messi. Am simțit toți. Oricum, eu jucam fundaș stânga dar am jucat fundaș central, eram cinci pe fund. Practic, eram în centru toți. El a luat o singură dată mingea, a driblat vreo cinci, a dat gol și a și vrut să plece la vestiar", a declarat Pulhac la podcastul Poveştile Sport.ro.

Dinamo a jucat un meci amical cu FC Barcelona, pe Arena Naţională, încheiat 2-0 pentru trupa catalană, în 2012. 

Nicolae Mitea, Messi al României

"Dar e un jucător român cu care îl asemăn și ăla e Mitea! Ce n-a avut? Cred că ceea le lipsește unora... familia să știe să te îndrume. Pentru că ai anumite derapaje în viață în care ai nevoie de susținere și o îndrumare bună, o părere bună. Nu e vina lui. Eram trei care am ajuns la echipa mare atunci cu Dinu. Eram eu, Mitea și Marica.

Marica provine oricum dintr-o familie mai OK, tatăl lui provine din afaceri. Nu știu dacă știți, dar el a fost și la Barcelona, dus de Chirilă. Era momentul în care a apărut Messi, apăruse de vreun an pe la Barcelona, făcea furori, și l-au oprit pe Mitea că au zis că e noul Messi. Eu am jucat cu el pe bandă. Ceva incredibil! Aceeași înălțime, aceleași picioare groase, același ritm de viteză, cu mingea aproape de picior. Dacă nu dădea 3-4 goluri pe meci, pleca supărat acasă”, a spus Cristi Pulhac, la emisiunea ”Poveștile Sport.ro”.

Mitea s-a retras din activitate la 29 de ani, dar a reuşit, în scurta sa carieră, să scrie istorie la Ajax Amsterdam, club la care are numele gravat în muzeul stadionului, alături de Cristi Chivu, Bogdan Lobonţ sau George Ogăraru. Nicolae Mitea a marcat 14 goluri pentru Ajax în 75 de meciuri, şi a câştigat un titlu şi o cupă a Olandei. Ultimul gol al carierei sale a fost înscris pe stadionul Ilie Oană, chiar la inaugurare. Juca atunci pentru Petrolul şi înscria împotriva echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti, într-un meci câştigat de câini cu 5-1. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





pixel