Fotbal international Nice - Saint-Étienne 8-0 în Ligue 1. Fundașul nou promovatei, Leo Petrot, susține că ”este o rușine”

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Citește în articol ce declarații a făcut fundașul echipei Saint-Etienne, Leo Petrot.



Fundașul echipei Saint-Etienne, Leo Petrot, a declarat că înfrângerea cu 8-0 de vineri de la Nice a fost o „rușine” pentru clubul nou promovat în Ligue 1.

Autogolul lui Dylan Batubinsika din minutul 4 a început un dezastru pentru vizitatori, iar Nice și-a dublat avantajul trei minute mai târziu, dubla lui Youssoufa Moukoko făcând din gazde prima echipă din acest secol care înscrie șase goluri în prima repriză a unui meci din prima ligă franceză.

„Nu există nicio analiză. Este o rușine ce am făcut. Ar trebui să ne fie rușine pentru noi înșine, pentru suporterii noștri și pentru toată munca depusă”, a declarat Petrot pentru DAZN după ce Saint-Etienne a suferit a patra înfrângere în cinci meciuri de campionat în acest sezon, conform Reuters.

„Să primim opt goluri, să fim inexistenți în starea noastră de spirit și în dueluri. Nu știu ce să spun”, a mai precizat Petrot.

Rezultat surpriză

Victoria a coincis cu sărbătorirea celei de-a 120-a aniversări a orașului Nisa, iar antrenorul Franck Haise a declarat că rezultatul va rămâne gravat în mintea sa pentru totdeauna.

„Meciuri cu astfel de scoruri nu se întâmplă des, dacă se întâmplă vreodată”, a spus Haise în atmosfera de sărbătoare de pe Stade de Nice, gazdele obținând a doua victorie în cinci meciuri din Ligue 1.

Petrot a declarat că Saint-Etienne va încerca să lase acest rezultat în urmă cât mai curând posibil, următorul meci, la Nantes, urmând să aibă loc pe 29 septembrie.

„Avem 10 zile pentru a munci din greu... Ne vom gândi foarte repede la următorul meci”, a spus Petrot.

Cei mai buni marcatori din Ligue 1, vineri

1. M. Greenwood (Marseille) 5
2. B. Barcola (Paris Saint-Germain) 4
3 Luis Henrique (Marseille) 3
O. Dembélé (Paris Saint-Germain)
E. Guessand (Nice)
S. Babicka (Toulouse)
7. L. Blas (Stade Rennais) 2
M. Camara (Stade Brestois 29)
M. Cho (Nice)
R. Del Castillo (Stade Brestois 29)
E. Emegha (Strasbourg)
R. Kolo Muani (Paris Saint-Germain)
Lee Kang-In (Paris Saint-Germain)
Y. Moukoko (Nice)
S. Nanasi (Strasbourg)
Andrey Santos (Strasbourg)
G. Orban (Lyon)
M. Simon (Nantes)
A. Touré (Le Havre AC)
D. Zakaria (Monaco)

Interes pentru clubul FC Nantes

Internaţionalul englez Trent Alexander-Arnold, fundaşul şi căpitanul echipei FC Liverpool, doreşte să cumpere clubul francez de fotbal FC Nantes, informează cotidianul sportiv L'Equipe în ediţia sa de vineri, conform Agerpres.

Conform sursei citate, fotbalistul englez intenţionează să facă această achiziţie prin intermediul fondului de investiţii condus de tatăl său Michael, contactându-i deja în acest sens pe patronii clubului din Hexagon.

Englezii ar fi analizat mai întâi cluburile AS Saint-Etienne şi Le Havre înainte de a studia o posibilă preluare a ”canarilor”, aflaţi în prezent pe locul al cincilea în Ligue 1.

L'Equipe mai scrie că omul de afaceri franco-polonez Waldemar Kita, proprietarul lui FC Nantes, a discutat prin teleconferinţă cu englezii în iulie anul trecut, înainte de a se întâlni cu aceştia la Geneva, luna aceasta.

Cu această ocazie, reprezentanţii lui Trent Alexander-Arnold ar fi făcut şi o ofertă verbală pentru preluarea lui FC Nantes, în valoare de 100 de milioane de euro.

O nouă întâlnire ar fi avut loc joi la Londra, iar Waldemar Kita ar fi validat efectuarea unui audit extern la clubul său, ”dar nu şi sumele propuse”, precizează ziarul.

Contactată de L'Equipe, familia Kita a negat însă orice dorinţă de a vinde clubul FC Nantes, achiziţionat în 2007 pentru 10 milioane de euro de la omul de afaceri francez Serge Dessault.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel