Fotbal international Neymar a revenit pe terenul de fotbal, după o pauză de un an

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Revenirea fotbalistului brazilian a fost primită cu entuziasm.



Neymar și-a setat obiective clare pentru Cupa Mondială 2026

Atacantul brazilian Neymar Jr a jucat din nou într-o competiție oficială după o absență de un an, generată de o gravă accidentare, intrând în joc în minutul 77 al meciului câștigat în deplasare de echipa sa, Al-Hilal, cu scorul de 5-4, în fața formației Al-Ain, luni seară, în Liga Campionilor Asiei la fotbal.

Starul sud-american, în vârstă de 32 de ani, s-a accidentat la ligamentul încrucișat și la menisc pe 17 octombrie 2023, în cursul partidei dintre Brazilia și Uruguay, din preliminariile Cupei Mondiale 2026.

„Răspândiți vestea: legenda Neymar s-a întors”, a scris clubul saudit, anunțând intrarea în joc a brazilianului într-un comentariu live al meciului pe rețeaua X.

Neymar nu prea a avut timp să iasă în evidență, chiar dacă a avut o mare ocazie de gol în minutul 87. Servit în profunzime, brazilianul a avut un schimb de pase cu coechipierul său sârb Aleksandar Mitrovic la marginea careului advers, iar apoi a șutat la poartă, însă șutul său în diagonală din banda stângă a fost respins în extremis de portarul lui Al-Ain.

Înainte de accidentare, Neymar jucase doar cinci meciuri pentru Al-Hilal, echipă la care a sosit în august 2023, când s-a transferat de la Paris Saint-Germain pentru un salariu de aproximativ 100 de milioane de euro pe sezon, potrivit rapoartelor presei.

„Știu câ sunteți nerăbdători, și eu sunt, iar pe 21 octombrie mă întorc”, a anunțat el într-un videoclip difuzat duminică de clubul saudit.

Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) a salutat revenirea golgheterului istoric al Selecao (79 de goluri în 128 de selecții, cu două în plus față de Pele).

„După 369 de zile (de absență), CBF este bucuroasă să-l revadă pe Neymarpe teren (...) El reprezintă magia fotbalului brazilian și captivează fanii din întreaga lume”, a precizat confederația braziliană într-un comunicat.

Numărul 10 brazilian afirmă că și-a stabilit mai multe obiective până la Cupa Mondială din 2026 din Mexic, Canada și Statele Unite. Următoarele meciuri de calificare pentru cvintupla campioană mondială Brazilia sunt programate în luna noiembrie, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel