Liga Campionilor Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, a analizat înfrângerea lui Celtic în Liga Campionilor

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Neil Lennon a semnat în această vară cu FC Rapid, dar nu a rezistat decât 6 etape pe banca giuleştenilor, cu un bilanţ de 5 remize şi o înfrângere. Înlocuit pe bancă de Marius Şumudică, Neil Lennon s-a întors în Scoţia şi a devenit analist sportiv. 



După eşecul suferit de Celtic, echipa la care a avut cele mai mari performanţe ca antrenor, în Liga Campionilor, 1-7 cu Borussia Dortmund, Neil Lennon a tras concluziile. 

"Nu mă așteptam să câștige Celtic, ci să ofere o replică bună, având în vedere forma în care se afla. Celtic a fost pasivă, mult prea pasivă în jocul de pase, nu a făcut treaba murdară suficient de bună, nu a fost suficient de fizică. A părut o echipă prea de treabă și nu i-a pus deloc probleme lui Dortmund.

Celtic a continuat să joace la fel. Se tot primeau goluri, dar Celtic a continuat să joace la fel - pase în zone periculoase, iar ulterior prinși. Dortmund este o echipă senzațională, însă are și anumite puncte slabe, în special în flancul drept, însă Celtic n-a profitat. Celtic trebuie să învețe din asta. 

Antrenorul nu poate fi blamat. Celtic are un manager de top, pe Brendan Rodgers, care își dorește ca echipa lui să joace fotbal. Înainte de meci a spus că se așteaptă ca echipa lui să sufere, iar asta s-a întâmplat. Celtic ar fi trebuit să profite de oamenii din benzi cu viteză, Kuhn și Maeda. Nu s-a întâmplat asta, s-a preferat un joc de pase în centru", a declarat Neil Lennon, la TNT Sports.

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu.

MVP-ul partidei a fost Karim Adeyemi, autorul unui hat-trick (11, 29, 42), internaţionalul german cu mamă româncă obţinând şi un penalty. Pentru finalista ediţiei trecute a competiţiei au mai înscris Emre Can (7 - penalty), Serhou Guirassy (40 - penalty, 66) şi Felix Nmecha (79). Golul de onoare al campioanei Scoţiei a fost izbutit de japonezul Daizen Maeda (9).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel