Superliga Romaniei "Neil Lennon e campion, cu tot respectul pentru Cristiano Bergodi". Noul tehnician al Rapidului, lăudat înainte de startul sezonului

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nord-irlandezul Neil Lennon a preluat-o pe FC Rapid în această vară, după despărţirea de Cristiano Bergodi şi după ce interimatul a fost asigurat de Bogdan Lobonţ.



Marius Mitran, jurnalist şi simpatizant al Rapidului, l-a lăudat pe tehnicianul care a scris istorie la Celtic Glasgow. 

"Neil Lennon este un campion. Cu tot respectul pentru Cristiano Bergodi, care după părerea mea e un foarte bun antrenor. Nu era un campion. El de 20 de ani nu luase niciun titlu. A luat Cupa cu Sepsi, a fost la un pas să ia titlul cu Craiova, dar nu a avut. A avut 60 de minute titlul în buzunar, dar nu s-a întâmplat. Neil Lennon, evident, a făcut-o într-un campionat foarte interesant, cum e cel al Scoţiei. Am auzit că se bătea doar cu Rangers, şi la un moment dat Rangers a retrogradat. Nu e aşa simplu acolo. Nu e uşor. Şi dovadă că nu e uşor e faptul că el intră şi bate Barcelona în grupele Ligii Campionilor. Cu Omonia Nicosia a intrat în grupele Europa League, a avut meciuri excepţionale cu Genk, cu Real Sociedad, etc", a spus Marius Mitran la Exclusiv Rapid. 

"Neil Lennon va înţelege spiritul Rapidului mai repede decât oricare alt gen de antrenor"

"Cred că va înţelege spiritul Rapidului mai repede decât oricare alt gen de antrenor. O să râdă lumea, dar spiritul Rapidului e unul britanic. Să ne uităm la cântece, la fotbal, la mitologia fotbalului britanic. Rapid e o echipă care atacă de 100 de ani. A jucat frumos. Spiritul Rapidului nu e italienesc. Rapidul nu s-a dus niciodată cu jucătorii în propria poartă şi să aştepte să se arunce mingea către Nicky Dumitriu, Nae Manea, Pancu sau Şumudică. Rapid a jucat, a avut în genă mereu asta, de a etala. Ca şi la echipele britanice. De multe ori pierd, pentru că se avântă. Deci e mai degrabă apropiat Neil Lennon de spiritul ăsta. 

Plus că, de ce nu ar înţelege? Dacă Neil Lennon e băiat inteligent, înţelege spiritul în câteva zile. La Rapid nici nu trebuie să înveţi spiritul, îl trăieşti direct. El, dacă dă cu sonorul la maxim, un CD cu un meci de acasă al Rapidului, e rapidist. Iar dacă nu a înţeles de pe acel CD spiritul Rapidului, nu o să înţeleagă niciodată", a mai punctat jurnalistul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel