Superliga Romaniei Neil Lennon, criticat de la primul meci. "Pe Manea, Rrahmani şi Hassani îi scoţi din fotbal"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rapid a remizat în deplasare, la UTA Arad, scor 1-1, în prima etapă a Ligii 1, iar primele critici la adresa antrenorului nord-irlandez Neil Lennon nu au întârziat să apară. 



Cel care îl critică pe Lennon este Ionuţ Chirilă, fost antrenor la Academica Clinceni, dar şi la juniorii Rapidului şi ai lui Dinamo. 

"Eu spun un lucru și vreau să fiu delicat. Dacă Rapid joacă în halul în care a jucat în seara asta, se luptă la retrogradare. În tot meciul! Dacă Rapid joacă ca în seara asta, niște jucători ca Manea, Rrahmani sau Hasani îi scoți din fotbal.

N-am văzut construcția unui atac pozițional cu înlănțuire de 8-10 pase și finalitate gândită. Numai în primele 20 de minute am notat așa: minutul 4, lung de linie către nimeni, nu mai știu cine a dat. Minutul 6, pasă greșită Braun în condiții de adversitate pentru Hasani. Minutul 9, lung de linie în condiții de adversitate, din nou. Minutul 11, Papeau, minge lungă pentru nimeni. Minutul 17, Manea, a doua minge lungă în condiții de adversitate. Minutul 19, lung de linie către Rrahmani, tot în condiție de adversitate, se și accidentează Rrahmani.

Dacă pe Rrahmani nu-l faci parte integrantă pe jocul de combinații, pase scurte, devieri, eliberări de spații și joci tot timpul lung de linie pe el și îl pui în situație de unu contra doi cu fundașii de la UTA, îl omori! Îl omori și psihic și după îl schimbi pentru că nu joacă nimic.

Dacă pe Manea, un jucător de echipă națională cu personalitate, care are frecvență, care își poate asuma responsabilitatea acțiunilor individuale, îl obligi să joace lung de linie de 60 de metri, îl scoți din fotbal! 

UTA a fost timidă și a fost destul de impotentă pentru că nu a ajuns la poartă, dar Rednic are o scuză. El n-are jucătorii Rapidului. Cu temerea celor de la UTA și cu niște valori individuale net superioare a venit golul Rapidului", a spus Ionuț Chirilă, la Prima Sport.

Ce a spus Neil Lennon după primul meci oficial la FC Rapid 

”Am avut nevoie de al doilea gol. Am fost inconstanți în repriza a doua, dar în prima am jucat excelent.

Sunt foarte încântat pentru un prim joc. Nu am pierdut, dar e un joc pe care trebuia să-l câștigăm. Am avut probleme în defensivă, dar lucrăm la asta.

În prima repriză am jucat bine. Uneori nu vrei să se termine prima repriză. Trebuie să fim mulțumiți. Avem mulți atacanți, patru. Ar fi fost păcat să nu jucăm cu doi. Vrem să implementăm și tinerii în echipă.

Da, am învățat câteva cuvinte în română: mulțumesc, bine. Toată lumea mă strigă ”Mister” în loc de domnule antrenor.”, a declarat Neil Lennon, la flash-interviu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel