Turnee WTA Naomi Osaka, prima victorie sub comanda lui Patrick Mouratoglou

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea japoneză a început de curând colaborarea cu fostul antrenor al Simonei Halep.



Naomi Osaka, victorie în primul tur la Beijing

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka (73 WTA) a obținut prima victorie după începutul colaborării cu francezul Patrick Mouratoglou. Japoneza a trecut în minimum de seturi de italianca Lucia Bronzetti (77 WTA), scor 6-3, 6-2, în primul tur din cadrul turneului WTA 1000 de la Beijing.

Nipona a trecut de italiancă într-o oră și 25 de minute, reușind să servească opt ași în partidă. Aceasta a comis și trei duble greșeli, în timp ce adversara sa a reușit doar un as, respectiv două duble greșeli.

Osaka a decis să se despartă pentru a doua oară în carieră de antrenorul belgian Wim Fissette, făcând anunțul în urmă cu 11 zile.

Despre colaborarea dintre cvadrupla câștigătoare de Grand Slam și antrenorul francez a vorbit și Simona Halep, care consideră că cei doi vor avea rezultate bune împreună.

Simona Halep: „Are acest har și e foarte strict, pe tactică, pe statistici”

„Văd o colaborare destul de bună. Dacă Osaka e dispusă să muncească și să facă ceea ce a făcut în trecut, eu cred că o să facă o echipă bună. Patrick e un antrenor care motivează foarte mult, are acest har și e foarte strict, pe tactică, pe statistici.

Suntem în relații normale, nici bune, nici rele. Eu sunt ok, am o energie pozitivă, merg înainte, am lăsat subiectul în urmă. Vreau să mă bucur de ceea ce mai pot să fac în tenis și viață.

Viața este și după sport, am înțeles asta în ultimii doi ani, m-a ajutat să mă maturizez. Ăsta a fost cel mai mare câștig din perioada asta, că sunt foarte bine cu mine”, a declarat Simona Halep, potrivit digisport.ro.

Colaborarea dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep s-a încheiat odată cu izbucnirea scandalului de dopaj în care a fost implicată sportiva din țara noastră, început în august 2022. Francezul este cel care a sfătuit-o pe Halep să schimbe anumite suplimente pe care le consuma în mod regulat, unul dintre acestea dovedindu-se a fi contaminat.

„Mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că e echipa mea, deci practic eu i-am adus acest colagen”, spunea Mouratoglou, în noiembrie 2023.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA





pixel