Jocurile Olimpice Popovici i-a dat Nadiei Comăneci motive să se emoționeze: „Un înotător fabulos, sunt foarte mândră de David”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nadia Comăneci s-a declarat atât de emoționată de parcă ar fi evoluat chiar ea însăși în locul înotătorului David Popovici, spunând că reușitele tânărului de 19 ani vor determina mulți copii să îl urmeze.



Comăneci: „O să vedeți mulți copii care vor merge la înot de acum încolo”

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a asistat din tribunele arenei La Defense din Paris la câștigarea medaliei de bronz de către David Popovici, la 100 m liber, afirmând la final că a avut emoții mai mari decât dacă s-ar fi aflat ea în concurs.

„Un înotător fabulos, mă bucur că am avut ocazia să fiu prezentă să văd această istorie pe care a scris-o David. Este emoționant, a fost mai emoționant decât aș fi fost eu în concurs.

Pentru că realizezi că este vorba despre cineva care a muncit ani și ani. Mă gândesc în spate, cum începe fiecare și sunt ani de muncă, și iată că visul lui s-a împlinit. Sunt foarte mândră de David, îl îmbrățișez”, a declarat fosta mare gimnastă.

Ea consideră că prin performanțele obținute de Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris, foarte mulți copii vor dori să-i urmeze calea.

„Este enorm ceea ce a obținut el. România este cunoscută prin gimnastică, prin natație, prin tenis, și acum prin înot masculin. Este fabulos, excelent. O să vedeți mulți copii care vor merge la înot de acum încolo. Și sper ca părinții să înțeleagă că sportul este binevenit și necesar”, a adăugat ea.

Fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Țiriac, a asistat și el la cea de-a doua finală a lui Popovici și a spus că așteaptă medalii și la canotaj: „David Popovici a confirmat ceea ce a făcut acum două zile. Este senzațional. Să sperăm că ne mai bucurăm și mâine de ceva. Se duce spre bine”.

CITEȘTE ȘI Nadia Comăneci a dezvăluit unde își păstrează medaliile. Ce înseamnă nota 10, primită la Montreal

Discurs manifest al lui David Popovici la adresa politicienilor: „Acesta e un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta”

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice, ziua 7. Canotajul din România, în lumina reflectoarelor

David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câștigat aurul cu un nou record mondial.

Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-și propriul record (46 sec 80/100) și cucerind aurul în 46 sec
40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100.

Înotătorul român a fost la o sutime de Chalmers, dar și la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

Popovici, care luni a cucerit aurul la 200 m liber, intrase în finală cu al cincilea timp din semifinale (47 sec 66/100). El a fost al șaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ștafetă, stabilise și un nou record olimpic (46 sec 92/100), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel