Gimnastică Mitică Dragomir a dat verdictul în controversa din gimnastică: „Te lupți cu americanii?”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au încheiat finala probei la sol pe locul 4, respectiv pe locul 5.



Dragomir: „După acest scandal ar trebui să-i dea medalia înapoi”

Controversa din proba de gimnastică a Jocurilor Olimpice de la Paris în care se află gimnastele române Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea continuă. Sportivele au evoluat în ultimul act al probei la sol, luni, clasându-se pe locul 4, respectiv pe locul 5, iar evaluarea exercițiilor acestora a fost nedreaptă, după numeroase analize realizate după competiție.

Dumitru Dragomir crede că gimnastele române nu vor avea câștig de cauză, întrucât două dintre sportivele care au urcat pe podiumul olimpic sunt din Statele Unite ale Americii. Jordan Chiles, care a cucerit bronzul în locul Anei Bărbosu, a câștigat prima medie la o probă individuală din carieră, după ce contestația realizată de către antrenoarea sa a fost admisă.

„Ce vorbești, mă? Cine suntem, mă, noi? Nu ne tratează nici precum o colonie. Suntem nebuni la cap? Eu când văd că se bat… Poate Nadia Comăneci că e Nadia și e recunoscută. Dacă nici ea nu e recunoscută, atunci nu mai suntem români. Vai de mine, te lupți cu americanii?

Toată viața e numai un interes. Interesul fiecăruia. Noi avem puterea porcului de Crăciun. Cum scoatem râtul afară, ni-l taie. Noi să ne mulțumim că mai putem să ne bucurăm de puține libertăți pentru că 30% din pământul țării este vândut, industrie nu mai avem, energie ne-au făcut de așa natură să ajungem la sapă de lemn. 

CITEȘTE ȘI Contestația gimnastei americane Chiles, depusă prea târziu? Șefa FRG are dubii în privința corectitudinii deciziei

Comunitatea Europeană ne face aceste lucruri. Nu americanii, să vă fie foarte clar. Nu americanii ne fac greutăți. Noi ajutăm pe toată lumea, voi nu vedeți? Ajutăm pe toată lumea și nimeni nu ne bagă în seamă.

M-au sunat televiziunile și am spus. ‘Băi, oameni buni, nu vă lamentați, pentru că suntem nimeni’. După părerea mea, după acest scandal ar trebui să-i dea medalia înapoi.

Dar sunt americani și eu nu cred. Ei spun: ‘să lăsăm noi vreodată trompa în jos?’. Nicio șansă. Când îi aud că se duc la TAS mă apucă pandaliile”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

 

Covaliu: „Nadia Comăneci a pus o presiune fantastică pe Federația Internațională de Gimnastică”

De asemenea, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, a menționat că Nadia Comăneci a pus o presiune „fantastică” pe reprezentanții Federației Internaționale pentru corectarea notelor din finala de la sol.

„În ceea ce privește gimnastica, suntem foarte mândri de modul în care sportivele au concurat. Lupta continuă și vă rugăm să aveți încredere în noi, în toți cei care acum trebuie să-și facă datoria în afara sălii de competiții. Iar noi toți lucrăm, inclusiv Nadia Comăneci, care a pus o presiune fantastică pe Federația Internațională de Gimnastică pentru ca nota sportivelor noastre să fie cea meritată.

După 12 ani, România a ajuns în primele opt echipe în finală și sportivele noastre au concurat de la egal la egal cu cele mai mari gimnaste ale lumii, iar asta nu e puțin lucru, felicitări”, a menționat el, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel