Jocurile Olimpice Mister elucidat. De ce poartă înotătorii de la JO2024 haine groase înainte de cursă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Mulţi fani s-au întrebat de ce înotătorii au ieşit înainte de curse îmbrăcaţi cu haine groase, geci, bluze termice, din vestiar, înaintea curselor în bazin. Am aflat răspunsul! 



Katinka Hosszu, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00, şi triplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a explicat care este motivul, în exclusivitate pentru DCSport.ro. 

"Motivul pentru care sportivii poartă îmbrăcăminte groasă este pentru că după ce se încălzesc în apă înaintea cursei, le este puțin rece. Este foarte important ca mușchii să rămână încălziți înaintea cursei, altfel sportivii nu sunt pregătiți. Cred că depinde și de fiecare sportiv și de ce simte. Mie mi-a fost mereu foarte rece, așa că după încălzire puneam pe mine o jachetă care mă încălzea. Avea o baterie și o puteam porni pentru a-mi păstra temperatura. Atunci când te plimbi în jurul bazinului ești deja ud, inclusiv pe păr, așa că ți se poate face frig rapid. Cred că dacă și transpiri puțin înaintea cursei este perfect și înseamnă că ești pregătit. Dacă ți-e frig, mușchii probabil nu vor fi suficient de încălziți", a declarat Katinka Hosszu.

Katinka Hosszu a vorbit şi despre David Popovici, după medalia de aur la 200 m liber 

"Cursa aceea ne-a arătat cât de pregătit este, atât fizic, cât și mental. A rămas calm și nu s-a panicat, ci s-a concentrat pe cursa lui și a luptat până în ultima secundă. De aceea a câștigat medalia de aur. Nu a fost în poziția de a câștiga înaintea ultimilor 25 de metri. Am văzut că a fost foarte obosit la final și sunt sigur că acei ultimi 25 de metri au durut foarte tare, dar a câștigat și a fost extraordinar. 

Probabil primul lucru pe care îl spui este „Thank God!” pentru că atunci când este atât de strâns nu știi dacă ai câștigat sau nu. Uneori este greu să verifici pe ecran, fiindcă la finalul unei curse atât de intense nu poți vedea bine. Uneori uiți și pe ce culoar ai concurat, așa că e nevoie să verifici de două ori. Oricum, după ce verifici și vezi că ai câștigat, este un sentiment incredibil. Mereu am spus că cel mai frumos sentiment este atunci când, după ce câștig, mă uit la tabelă, pentru că este momentul în care prind entuziasm", a transmis Katinka Hosszu.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

”Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit.

Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, Popovici la final, pentru TVR Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel