Turnee WTA Anca Todoni evoluează pe tabloul principal al turneului WTA Budapesta. Miriam Bulgaru a reușit și ea calificarea

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea română în vârstă de 19 ani a acces direct pe tabloul principal al competiției WTA 250 din Ungaria.



Anca Todoni evoluează la Budapesta

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni (19 ani, 142 WTA) a intrat direct pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Budapesta, dotat cu premii totale de 232.244 de euro, unde o va înfrunta în primul tur pe chinezoaica Xiyu Wang (23 ani, 54 WTA), a treia favorită.

Singura reprezentantă a țării noastre ce a reușit să se califice în turul al doilea al ediției de anul acesta la Wimbledon este jucătoarea de 19 ani, din faza calificărilor. Todoni a acces, pentru prima dată în carieră, pe un tablou principal al unui turneu de Mare Șlem. Ea a trecut, în primul tur, de sârboaica Olga Danilovic, scor 7-5, 6-1.

În al doilea tur, Todoni a avut o misiune dificilă: a întâlnit-o pe americanca Coco Gauff, aflată pe locul 2 în ierarhia WTA, meci încheiat cu victoria jucătoarei de peste Ocean, scor 6-2, 6-1.

De asemenea, și Miriam Bulgaru a reușit să acceadă pe tabloul principal al turneului după ce a învins-o pe cehoaica Anna Siskova, cu 6-4, 1-6, 7-6 (7/3), duminică, în ultimul tur al calificărilor.

Deși a comis șapte duble greșeli, Bulgaru (25 ani, 218 WTA) a obținut victoria după aproape trei ore de joc (2h 58 min).

În primul tur preliminar, Siskova (23 ani, 417 WTA) a reușit să o învingă pe Ana Bogdan (31 ani, 57 WTA), principala favorită a tabloului calificărilor, cu 6-2, 6-4.

Tot în primul tur al calificărilor, Bulgaru a dispus de maghiara Greta Nemcsek (15 ani), cu 6-1, 6-1. Miriam Bulgaru și-a asigurat un cec de 2.512 euro și 19 puncte WTA.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel