Echipa nationala Mircea Sandu, despre selecționata Olandei: „Una dintre puterile fotbalului mondial”. Ce șanse au „tricolorii” în optimi

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României va evolua în optimile de finală de la EURO 2024 în fața Olandei, marți, începând cu ora 19:00.



Mircea Sandu a explicat modul în care pot „tricolorii” să treacă de olandezi, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania.

„Jocul greșeală așteaptă”

„E una dintre puterile fotbalului mondial (n.r. Olanda), are jucători exponențiali la echipe puternice din Europa și ne va pune multe probleme. Dar depinde și de modul în care se recuperează jucătorii noștri, cum va fi alcătuit primul 11, cât de pregătiți vor fi cei de pe bancă.

Olandezii sunt într-un moment puțin neprielnic, au fost câteva schisme în cadrul lotului, presa i-a criticat tare. Dar poate fi și reversul medaliei, să-i ambiționeze criticile. Austria a fost de două ori mai bună în meciul direct.

O analiză în acești ultimi trei ani nu iți dădea o perspectivă pozitivă pentru acest turneu final. Din preliminarii, însă, unde am reușit să câștigă niște puncte - nu pe joc, ci pe șansă, tot pe idee de dăruire, gândire pozitivă. Jocul greșeală așteaptă.

O mare parte dintre acești jucători, Florin Răducioiu (n.r. fost selecțiioner la naționalele de tineret) a început prima selecție cu Răzvan Marin, Ianis și alții. A avut ochi. Acești copii au crescut împreună, la juniori, apoi la EURO U21. Există o coabitare între doua generații apropiate de vârstă, 22 și 25 de ani, în jurul acestor vârste.

Cum poți să fii invidios pentru niște oameni care au dat 100% în susținerea echipei? O mare parte din cei 30.000 de suporteri pe meci provin din diaspora, eu așa cred. De data asta, n-am mai văzut atitudini negative ale suporterilor”, a spus Mircea Sandu, la DigiSport Matinal.

„Ceea ce a impus Edi Iordănescu e extraordinar și de apreciat”

„Sunt meciuri sau au fost o mare parte foarte schematizate, mulți încearcă să joace pe sistemul lui Guardiola de la City. Unele reușesc, altele mai puțin.

Echipa noastră, atâta dăruire cât au avut acești copii în teren, ceea ce a impus Edi Iordănescu e extraordinar și de apreciat, chiar dacă a pierdut cu Belgia. Au avut o zi în care au sperat să nu piardă, așa cred că au plecat cu gândul”, a mai spus Mircea Sandu, despre naționala României.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?