Echipa nationala Mircea Lucescu vrea ca diferența de vârstă dintre el și „tricolori” să nu se simtă. Ianis Hagi merită locul în lot mai mult decât Cicâldău

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională de fotbal a României a fost preluată de antrenorul Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani.



Înaintea duelului cu selecționata kosovară, selecționerul Mircea Lucescu a prefațat meciul de vineri seară, explicând ce așteptări are de la debutul la națională, respectiv în Liga Națiunilor.

„Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru ca eu să cobor la nivelul lor, ci nu ei să urce la nivelul meu”

„Este o echipă care s-a calificat la Campionatul European (n.r. România). A făcut performanță acolo, ieșind din grupe de pe primul loc. Este o echipă care a acumulat experiență în această perioadă, o echipă motivată.

O echipă dispusă să facă toate eforturile posibile pentru a face încă un pas înainte, o eventuală calificare la Campionatul Mondial. Noi suntem aici să jucăm fotbal într-o competiție europeană.

Fiecare dintre echipe încearcă să aducă în teren ceea ce are mai bun. Eu mă aștept la o atmosferă sportivă, indiferent ce suporterii își vor permite să facă.

Meciul se joacă pe teren, mă aștept să nu fie incidente. Suntem sportivi și știm să ne apărăm unii pe alții, să avem fair-play în ADN. Atmosfera să fie în tribune, pe teren sunt două echipe care joacă.

Mai trebuie ceva în plus pentru a face performanță. Îi ajut cu sfaturi, cu experiență. Vom vedea, e o echipă cu jucători tineri încă, 25-26 de ani, au promovat împreună la echipa națională. E o misiune dificilă, dar am abordat-o toți cu încredere. M-am adaptat foarte rapid. 

Se vor adapta jucătorii, n-au ce să facă. Sper să mă comport de așa natură încât să nu simtă deloc această diferență de vârstă. Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru ca eu să cobor la nivelul lor, ci nu ei să urce la nivelul meu.”, a spus Lucescu, joi seară.

„Ianis Hagi s-a antrenat permanent, Cicâldău nu s-a antrenat, ceea ce mi se pare incorect”. Alex Mitriță e timid

De asemenea, selecționerul a mai explicat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi în detrimentul lui Alex Cicâldău. Lucescu a spus că Ianis, deși nu a evoluat în niciun meci din noul sezon pentru Glasgow Rangers, el a continuat să se antreneze, în comparație cu Cicâldău. „Nu e vorba doar de continuitatea de a juca, mai este vorba și de valoare. Pe Ianis Hagi îl vor toate echipele din România, automat ar fi prezent în echipa națională.

Trece printr-un moment mai dificil, ați văzut ce se întâmplă acolo, dar sunt convins că va reuși să treacă peste acest moment. Noi suntem obligați, trebuie să-l ajutăm și să ajutăm oamenii care sunt în astfel de situații. Ianis Hagi s-a antrenat permanent, Cicâldău nu s-a antrenat, ceea ce mi se pare incorect. 

Se antrenează cu un preparator, Rus, la fel, într-o situație delicată. Am vorbit cu el de câteva ori, rămâne la Pisa. M-a invitat la meciul lor de cupă când vor juca. Am avut ghinionul unor accidentări, Nedelcearu, mai ales Matei Ilie. O să mă întrebați de tineret, dar tineretul are o misiune foarte importantă, de a califica echipa la turneul final.

Mitriță e un jucător foarte bun, joacă bine meci de meci, este eficient. El e foarte timid, e emoțional și e nevoie să discutăm altfel cu el decât discut cu ceilalți jucători. Am discutat și dimineață cu el, mi-a spus că va face tot ceea ce i se va cere. Sper ca naționala să joace acolo, la Craiova, iar el să joace în fața suporterilor lui. El merită convocarea la națională din toate punctele de vedere”, a mai declarat Mircea Lucescu, la conferința de presă dinaintea meciului cu selecționata Kosovoului.

Echipa națională a României întâlnește Kosovo, vineri, 6 septembrie, (ora 21:45, Stadionul „Fadil Vokrri” din Priștina) și Lituania, luni, 9 septembrie, (ora 21:45, Stadionul „Steaua” din București), în primele sale două partide din cadrul ediției 2024-2025 a Ligii Națiunilor.


Lotul convocat de Mircea Lucescu la echipa națională

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova (0/0);

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3), Andrei ARTEAN (CFR Cluj | 0/0);

ATACANȚI

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel