Echipa nationala Mircea Lucescu, vizită în cantonamentul naţionalei U21: Daţi totul aici şi veţi ajunge la prima reprezentativă

Data publicării:
Foto Federaţia Română de Fotbal
Foto Federaţia Română de Fotbal

Mircea Lucescu se ţine de cuvânt. La prezentarea oficială ca selecţioner al României, Lucescu a anunţat că va promova tineri jucători, iar acum le-a transmis asta direct fotbaliştilor de la U21. 



Daniel Pancu, antrenorul naționalei de tineret, a fost gazda acestuia și i-a prezentat pe tricolorii U21.

Mircea Lucescu le-a adresat un discurs motivațional tinerilor jucători: „Fotbalul românesc are nevoie de această calificare. Sunteți viitorul, contați, trebuie să luptați pentru această calificare. Eu vreau să promovez tinere talente, vă urmăresc, dați totul aici și veți ajunge la prima reprezentativă.”

Ce va schimba Mircea Lucescu la naţională. "Nu vor lipsi tinerii"

"Doar cei care au făcut această meserie ştiu ce înseamnă să fii antrenor de fotbal. Eşti atât de bun ca ultimul tău rezultat. Se trăieşte într-o stare de tensiune extraordinară. Pot să spun că atunci când începi să faci această meserie, nu poţi să renunţi uşor la ea. Când începi să guşti din succesul pe care îl obţii cu ajutorul celor din jurul tău, e foarte greu să accepţi înfrângerea. Vin cu gândul să dau acestui fotbal, acestei echipe, o continuitate în rezultate. Să îi fac pe jucători să creadă în ei, în capacitatea lor, în posibilităţile lor de a reuşit. O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil. Lucrurile s-au schimbat din 1970 până acum, a evoluat totul, lumea, fotbalul. Dar eu am avut această şansă de a avea continuitate. Ceea ce îmi crează un avantaj. 

Deocamdată, nu am prea mult de schimbat. Încerc să îi conving pe jucători să dea tot ce e mai bun din ei, să trăiască permanent cu imaginea suporterilor care i-au chemat şi i-au aplaudat, încercând să îi încurajeze. Voi miza pe acelaşi grup de jucător, dar cu siguranţă voi aduce schimbări în timp. Să creezi o naţională înseamnă mai multe criterii de apreciere sportivă. Şi cel valoric, cel de formă sportivă, cel legat de competiţia pe care o joci. Voi fi preocupat de evoluţia tinerilor. Chiar din primul lot de jucători pentru meciurile cu Kosovo şi Lituania nu vor lipsi tinerii. Cei mai buni jucători de la naţionala de tineret vor face parte din lotul naţionalei mari, cu posibilitatea de a juca la echipa lor de tineret, pentru că pot obţine o calificare. 

Voi urmări jucătorii din campionatul intern. Am văzut un meci extraordinar, care putea fi comparat cu cel mai înverşunat derby european, mă refer la CFR cu U Cluj, unde se vede rivalitatea care a dat naştere acelui joc, dorinţa de a câştiga şi o pregătire excelentă a acelui joc. Cei doi antrenori au dus în teren bucuria de a juca. Sunt convins că fotbalul românesc, campionatul, având în vedere interesul extraordinar pe care îl stârneşte, va face ce au făcut suporterii naţionalei la EURO. Jucătorii vor fi stimulaţi pentru a ajunge acolo unde toată lumea îşi doreşte. Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc", a mai spus Mircea Lucescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel