Echipa nationala Mircea Lucescu, supus unei noi operații. Intervenția chirurgicală va avea loc în Ucraina

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României va suferi din nou o intervenție chirurgicală.



Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, se operează din nou la șold. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul șoldului stâng în urmă cu un an, operându-se de coxartroză.

„Il Luce” surprindea toate privirile anul trecut, după ce, la câteva zile de la operație, s-a prezentat în cârje la ședințele de pregătire ale celor de la Dinamo Kiev.

Lucescu plănuia să se opereze la șoldul drept la începutul acestei toamne, doar că preluarea conducerii echipei naționale a României i-a schimbat planurile inițiale. El va fi supus intervenției chirurgicale tot la Kiev, în Ucraina, întrucât a fost mulțumit de modul în care a decurs operația la șoldul stâng, transmite digisport.ro.

Mircea Lucescu a revenit pe banca tehnică a naționalei cu două victorii în două meciuri, scor 3-0 cu selecționata Kosovo, respectiv 3-1 cu Lituania, în Liga Națiunilor.

„Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru ca eu să cobor la nivelul lor, ci nu ei să urce la nivelul meu”

Înainte de revenirea pe banca naționalei, Lucescu a vorbit despre diferența de vârstă dintre el și „tricolori”. „Il Luce” a spus că va încerca cât de mult posibil să coboare la nivelul elevilor săi, spirirul lui fiind încă tânăr.

„Este o echipă care s-a calificat la Campionatul European (n.r. România). A făcut performanță acolo, ieșind din grupe de pe primul loc. Este o echipă care a acumulat experiență în această perioadă, o echipă motivată.

O echipă dispusă să facă toate eforturile posibile pentru a face încă un pas înainte, o eventuală calificare la Campionatul Mondial. Noi suntem aici să jucăm fotbal într-o competiție europeană.

Fiecare dintre echipe încearcă să aducă în teren ceea ce are mai bun. Eu mă aștept la o atmosferă sportivă, indiferent ce suporterii își vor permite să facă.

Meciul se joacă pe teren, mă aștept să nu fie incidente. Suntem sportivi și știm să ne apărăm unii pe alții, să avem fair-play în ADN. Atmosfera să fie în tribune, pe teren sunt două echipe care joacă.

Mai trebuie ceva în plus pentru a face performanță. Îi ajut cu sfaturi, cu experiență. Vom vedea, e o echipă cu jucători tineri încă, 25-26 de ani, au promovat împreună la echipa națională. E o misiune dificilă, dar am abordat-o toți cu încredere. M-am adaptat foarte rapid. 

Se vor adapta jucătorii, n-au ce să facă. Sper să mă comport de așa natură încât să nu simtă deloc această diferență de vârstă. Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru ca eu să cobor la nivelul lor, ci nu ei să urce la nivelul meu.”, a spus Mircea Lucescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel