Superliga Romaniei Mircea Lucescu l-a sunat pe Lixandru de la FCSB, după accidentarea din Europa League

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecţionerul Mircea Lucescu s-a interesat de accidentarea suferită de Mihai Lixandru, mijlocaşul celor de la FCSB. Acesta s-a accidentat la genunchi în meciul cu PAOK Salonic, din Europa League. 



Mihai Stoica, managerul FCSB, a fost cel care a dezvăluit discuţia. 

„Vreau să se înțeleagă foarte bine. Am discutat cu Mircea Lucescu. Dumnealui m-a sunat, e o chestie extrem de importantă. Niciodată nu s-a considerat că mă ridic la nivelul... serios vorbesc. Ba chiar am pretenția că după atâția ani...să nu-i cadă niciun epolet vreunui selecționer să dea un telefon să spună 'Cu băiatul ăsta ce se întâmplă?' Să se intereseze așa cum s-a interesat el.

A vorbit cu Mihai Lixandru și l-a încurajat. Dacă Mircea Lucescu face asta nu e o palmă pentru cei dinainte? Am vorbit și cu doctorul Claudiu Stamatescu, m-a sunat să-mi spună de problema lui Șut. RMN-ul l-a făcut la echipa națională, între timp vorbiseră medicii cu medicii noștri”, a declarat Mihai Stoica, la Prima Sport.

Mihai Lixandru ar urma să stea mai mult în afara terenului decât perioada preconizată inițial

„Lumea se sperie fiindcă e de speriat, perioada necesară pentru recuperare e una foarte îndelungată. Mai mereu auzim că durează șase luni. În realitate nu durează atât, se întâmplă des ca pauza să se întindă spre un an. E o accidentare care te scoate din formă, din ritm și mai și lasă sechele. Pentru că după ruptura de ligament încrucișat anterior nu revii decât rar la condiția inițială.

Există cazuri în care pacientul revine așa cum era înainte de accidentare ori chiar mai puternic, însă acelea sunt extrem de rare! Cauza este suprasolicitarea. Leziunile musculare și rupturile de ligamente apar mai ales din cauza suprasolicitării. Oboseala face ca reacțiile și comenzile din creier să nu mai funcționeze perfect și atunci apar tot felul de nesincronizări, tot felul de unghiuri care duc la accidentări.

Refacerea după efort este cea mai importantă. Odihna ajută foarte mult la hrănirea ligamentelor. Ligamentele sunt structuri capitale pentru un fotbalist, iar el trebuie să le îngrijească dacă vrea să le aibă întregi. Tu mi-ai zis câteva nume de jucători cu rupturi de ligamente. Eu sunt foarte curios când și cum va reveni Gavi! De când stă? Are aproape un an.

el era un fotbalist de forță, de alergătură, de travaliu. Să vedem cum va fi după accidentare și după o pauză atât de îndelungată! Chiar mă gândeam că dacă aș mai fi implicat în fotbal aș face o statistică a accidentărilor apărute în ultima vreme. Mi s-ar părea interesantă.

Dar nu mai lucrez în domeniu, deci nu mai e treaba mea. Pentru că discutăm acum îți dau un exemplu: Nacho, fost la Real Madrid. Știi că el are diabet?Diabetul l-a obligat pe Nacho să fie disciplinat, să respecte un regim alimentar extrem de strict. Alimentația, odihna au fost mereu calculate, respectate fiindcă a trebuit să facă așa. Nacho e un altfel de fotbalist.”, a declarat medicul Pompiliu Popescu, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





pixel