Echipa nationala Mircea Lucescu își amână din nou operația la șold. Când va fi supus unei noi intervenții chirurgicale

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a decis să își amâne din nou operația la șold.



Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, urma să fie supus unei noi intervenții la șold după meciurile naționalei din octombrie. Selecționerul a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul șoldului stâng în urmă cu un an, operându-se de coxartroză.

„Il Luce” surprindea toate privirile anul trecut, după ce, la câteva zile de la operație, s-a prezentat în cârje la ședințele de pregătire ale celor de la Dinamo Kiev.

Lucescu plănuia să se opereze la șoldul drept la începutul acestei toamne, doar că preluarea conducerii echipei naționale a României i-a schimbat planurile inițiale. Astfel, se pare că selecționerul va fi supus intervenției chirurgicale în luna decembrie, după ultimele două partide ale naționalei, contra Kosovo și Ciprului. „Tricolorii” vor evolua acasă în ambele meciuri, atât pe 15 noiembrie contra Kosovo, cât și pe 18 noiembrie, când vor întâlni Cipru. Ambele partide se vor disputa pe Arena Națională, de la ora 21:45.

Informațiile privind viitoarea intervenție chirurgicală a selecționerului au fost oferite de Dănuț Lupu, care a declarat că nici Lucescu nu se aștepta ca formația „tricoloră” să obțină numai victorii în ultimele partide disputate în cadrul competiției Ligii Națiunilor.

Mircea Lucescu se operează „pe 5 decembrie”

„Să știi că nu a crezut nici el că o să aibă patru victorii din patru. Ușor, ușor. Problema lui la ora actuală e că-l supără piciorul foarte tare, dar în rest nu. Pe 5 decembrie parcă (se operează, n.r.). Chiar au spus la televizor că se operează acum după meciurile astea două, dar nu.

Hai să-ți spun ceva. Dorința lui e să se califice la Campionatul Mondial. Și trebuie să continue. De ce a venit? Trebuie să recunoaștem, are o echipă, eu spun, bună

Are doi jucători la mijlocul terenului care nu ies în evidență, dar care eu spun că 50% din potențialul acestei echipe sunt cei doi Marini. Uitați-vă la Marin ăla cât recuperează. Nu că recuperează, cât aleargă și când pierde mingea și ce alunecări face. Eu cred că jocul echipei are o stabilitate pentru că acești doi jucători recuperează foarte mult. 

Se bazează în ei, aleargă foarte mult. Să ai doi jucători care să-ți dea încredere contează foarte mult”, a declarat Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.

Rezultatele României în Liga Națiunilor

1. Kosovo - România, scor 0-3

2. România - Lituania, scor 3-1

3. Cipru - România, scor 0-3

4. Lituania - România, scor 1-2

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel