Echipa nationala Mircea Lucescu, hotărât privind șansele României de a câștiga în fața Olandei. Ce „tricolori” îi plac antrenorului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României va înfrunta astăzi, 2 iulie, selecționata Olandei, în optimile de finală ale EURO 2024, pe Football Arena din München, de la ora 19:00.



Mircea Lucescu a dat verdictul pentru meciul din optimile de finală dintre România și Olanda, spunând că există șanse egale ca fiecare echipă dintre cele două să poată ieși învingătoare.

„Eu zic 50-50. Românii formează un grup mare, se vede în felul în care joacă și în modul în care își tratează fanii. Au organizare și contraatacuri, nu joacă să se dea mari, ci să câștige.

(n.r. - jucătorii remarcați) Îmi plac Man și Mihăilă, care au promovat cu Parma. În Italia, Serie A este turneul președinților, Serie B, al antrenorilor. Este adesea mai dificil decât în A”, a declarat Mircea Lucescu, citat de Gazzetta dello Sport.

„Gică se baza pe instinct”

„(n.r. - Cine e mai bun, Ianis Hagi sau Gheorghe Hagi?) Să nu exagerăm. Ianis joacă foarte bine, e un jucător de ultima pasă, iar coechipierii lui știu asta și-l eliberează pentru a avea un impact mare. Ianis își folosește foarte bine ambele picioare, ceea ce este o mare calitate.

În schimb, Gică avea doar piciorul stâng, dar era decisiv în toate meciurile. Ianis încă nu are această calitate și nu are capacitatea fizică a tatălui său, care ataca spațiile și se avânta în lupte.

Ianis are nevoie de o secundă în plus. Trebuie să se relaxeze înainte să paseze. Gică se baza pe instinct. Ianis e bine acum, însă în Italia, la Fiorentina, era greu să-l vezi cum joacă pentru că a suferit mult din cauza accidentărilor”, a mai declarat Mircea Lucescu, pentru potrivit tuttosport.com.

Românii prezenți pot atinge numărul 25.000

Organizatorii au anunțat că aproape 13.000 de bilete au fost achiziționate de suporterii români, un număr aproape dublu decât cel al fanilor olandezi, care atinge 7.000 de fani.

Cu toate acestea, se estimează că alături de „tricolori” vor fi peste 25.000 de susținători ai României, în tribune, la ora meciului, deoarece cele mai multe bilete au fost achiziționate de fani cu domiciliul în Germania (23.000). Un număr important de bilete a ajuns și la rezidenții austrieci, astfel că explicația cea mai plauzibilă rămâne că suporterii români, care fac parte din diaspora, au achiziționat aceste bilete, în cea mai mare parte.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel