Echipa nationala Mircea Lucescu, dezvăluiri despre stadiul discuțiilor cu FRF: „Nu am acceptat nimic, încă mă gândesc”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul în vârstă de 79 de ani a negat faptul că a acceptat oferta celor de la FRF, dar confirmă că întreprinde în continuare discuții împreună cu oficialii.



Edward Iordănescu (46 ani) a decis să își încheie evoluția din funcția de selecționer al formației „tricolore”, în ciuda faptului că a reușit să înregistreze o calificare în optimile de finală la Campionatul European de fotbal, găzduit de Germania, performanță care a egalat prestația echipei naționale din anul 2000, când jucătorii români reușeau să atingă sferturile de finală.

După ce Gheorghe Hagi (59 ani) a refuzat oferta de a prelua echipa națională, Federația Română de Fotbal a început demersurile pentru găsirea unei alte opțiuni pentru conducerea formației „tricolore”. Cea mai recentă variantă a oficialilor este Mircea Lucescu, care nu a negat existența negocierilor cu FRF.

Mircea Lucescu: „Acum e o situație specială”

În vârstă de 79 de ani, antrenorul a fost în nenumărate rânduri nominalizat de către diverse voci ale fotbalului românesc în ceea ce privește revenirea pe banca tehnică a naționalei de fotbal a României. Cu toate acestea, el a dorit să clarifice ultimele informații din spațiul public care l-au numit deja ca nou selecționer al grupării.

„Cine spune că Mircea Lucescu e deja selecționerul României exagerează. E adevărat că am avut în ultimele zile mai multe contacte legate de această variantă, dar trebuie să analizez foarte atent înainte de a oferi răspunsul final. Vreau să culeg cât mai multe date importante. Faptul că am mers în ultima vreme la multe meciuri de campionat nu e suficient. În acele momente, am fost la stadion ca un simplu spectator.

Am spus în destule ocazii că nu mă mai interesează să mă întorc la naționala României. Dar acum e o situație specială. Edi s-a oprit, din păcate, după Euro, Hagi a refuzat, timpul până la primele meciuri e foarte scurt, sunt puține variante la dispoziție.

Ăsta e și unul dintre motivele pentru care sunt, deocamdată, într-o perioadă de analiză serioasă vizavi de propunerea federației. Repet însă și întăresc, pentru a fi limpede pentru toată lumea: nu am acceptat nimic, încă mă gândesc, nu am oferit nimănui niciun răspuns. Vreau să fiu foarte lămurit când voi da răspunsul Federației, pentru că, dacă voi veni și vom rata calificarea la Mondiale, nimeni nu-mi va ierta asta, deși nu sunt un magician”, a spus Mircea Lucescu, potrivit gsp.ro.


Mircea Lucescu: „Voi stabili un record mondial”

„Este adevărat că am vorbit cu Stoichiță, am tot vorbit, cred că de vreo patru ori până acum. Ar fi fost bine să-l convingă pe Edi să rămână, dar…. Eu am fost mereu dispus să ajut.

Voi stabili un record mondial. Nu cred să mai existe cineva care să se întoarcă după atâția ani la națională”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Fanatik.

Mircea Lucescu a mai îndeplinit funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, în perioada 1981-1986, când a reușit să califice formația la Campionatul European din 1984, unde România a ajuns până în faza grupelor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel