Stiri Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev şi şi-a anunţat retragerea din fotbal. "A fost ultimul joc"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul Mircea Lucescu a demisionat, vineri seară, de la cârma echipei Dinamo Kiev şi şi-a anunţat retragerea din fotbal. 



Cariera lui Il Luce se încheie cu o înfrângere, 1-0 cu Şahtior Doneţk. 

”Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat - cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”, a declarat Mircea Lucescu, citat de  sport.ua. 

Primele reacţii după retragerea marelui Lucescu 

”E o declarație emoțională, care te ia prin surprindere, chiar dacă el e mâine-poimâine un octogenar. Ne-am obișnuit cu gândul că el va sfârși pe banca unei echipe. E o mare surpriză, lasă un fel de gol, o tristețe, deși e ceva previzibil.

Te aștepți ca omul care a avut probleme medicale, a trecut prin tot felul de cumpene, să se despartă de fotbal. Hotărârea pare să fi fost luată ceva mai devreme, nu după meciul cu Șahtior. E un reper, e un etalon la care alți antrenori s-au raportat.

A constituit un fel de școală de antrenorat, neoficială. Nu poate să mă lase indiferent informația asta. Cuvinte care trădează o emoție puternică, din partea unui om care a fost perceput ca un tip rațional”, a spus Radu Paraschivescu, la emisiunea Digi Sport Special.

”A fost un vizionar, la nivelul lui Ferguson sau Wenger. Singura diferență e că el a rămas în partea a doua a fotbalului, dar ca longivitate e acolo. Am fost la Donețk când antrena la Șaktior, a fost excepțional”, a transmis și Ionuț Badea.

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, încă la egalitate cu Pep Guardiola. Lucescu are 35 de trofee în palmares, cu 14 mai puţine decât Sir Alex Ferguson. 

De-a lungul carierei sale de antrenor, Mircea Lucescu a condus diverse formații, inclusiv echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtor Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel