Echipa nationala Mircea Lucescu a decis când își încheie activitatea de antrenor

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, a acceptat provocarea de a conduce echipa națională de fotbal a României, revenind pe banca tehnică a formației „tricolore” după 38 de ani.



După plecarea lui Edward Iordănescu din fruntea echipei naționale de fotbal a țării noastre, Mircea Lucescu a decis ca preluarea formației „tricolore” să reprezinte ultima sa experiență în calitate de antrenor.

„Am simțit nevoia să-mi închei activitatea de foarte lungă durată ca antrenor al echipei naționale a României”

Vasta carieră a lui „Il Luce” se va încheia la cârma naționalei României, după cum a spus chiar antrenorul însuși. Mircea Lucescu a acceptat să preia echipa pentru a o conduce spre succes, chiar dacă obiectivele sunt dificil de atins. Totuși, dacă sănătatea îi va permite, Lucescu spune că va ajuta formația cu absolut tot ce îi stă în putință.

„Aveam o obligație față de echipa pe care am iubit-o tot timpul. Am simțit nevoia să revin la echipa națională. Și să-mi închei activitatea de foarte lungă durată ca antrenor al echipei naționale a României.

Targetul e fiecare meci să-l câștigăm. În fotbal e greu să-ți propui ceva și să fii sigur că-l duci la îndeplinire. Cred că prezența mea ajută. Atât timp cât sănătatea îmi va permite și cât entuziasmul va rezista.

Nu pot să suport să vad un meci de fotbal stând pe bancă”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit iAMsport.ro.

Selecționerul român a lămurit și zvonurile privind decizia de a nu-l mai convoca pe George Pușcaș la naționala României. Antrenorul a spus că nu a existat niciodată o astfel de ipoteză în planurile sale, astfel că atacantul care activează la Bodrumspor se află în lotul preliminar al jucătorilor convocați de Lucescu pentru meciurile cu Cipru și Lituania, din octombrie.

„Am vorbit cu el imediat. Interpretările din presă au fost false. Exagerări, asta îți pot spune. Nu e niciun fel de problemă între mine și el. Nu știu cum a ajuns în presă. Nu am conflicte. Mă ajută experiența. Înțeleg fotbaliștii.

E adevărat, el a venit și a vorbit cu mine. Dar foarte politicos și corect. Mi-a zis: 'Dacă eu nu sunt pe foaie, aș putea să plec acasă?'. Și i-am spus că ar putea fi interpretat acest lucru. Atât. Așa că a rămas.

A fost în regulă. Le-am dat tuturor posibilitatea să joace. La partida cu Kosovo a intrat Pușcaș, iar la cea cu Lituania, Alibec. Sunt trei atacanți, așa că trebuie să-i rotesc.

Niciun moment de nemulțumire nu am avut. Nici vorbă că nu-l mai chem la lot! Mai ales că, apoi, mi-a trimis un mesaj în care să-mi spună că nu e vina lui că au apărut lucrurile în presă.

L-am sunat imediat și i-am spus să stea liniștit. Știu cum este presa, care mereu încearcă să umfle lucrurile. I-am zis că rolul lui e bine stabilit, să nu-și facă probleme. 'Tu dă goluri la echipa de club', i-am mai zis”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit golazo.ro.

Atacantul român pare că ține cont de sfaturile lui Lucescu, reușind să marcheze primele sale goluri pentru nou-promovata Bodrumspor, care a învins-o pe Adana Demirspor cu scorul de 3-1, duminică, pe teren propriu, în etapa a VII-a a campionatului de fotbal al Turciei.

Pușcaș, titular care a evoluat 86 de minute în meci, a punctat în minutele 13 și 82.

România întâlnește Cipru, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21:45, pe AEK Arena (Larnaca), în timp ce duelul cu lituanienii se va desfășura marți, 15 octombrie, pe stadionul Dariaus ir Girėno din Kaunas.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel