Handbal Milena Raicevic, de la CS Rapid, descrie experienţa în handbalul românesc. Giuleştencele vor în playoff-ul Ligii Campionilor

Data publicării:
Captură video
Captură video

CS Rapid are o victorie şi un egal în primele două meciuri din Liga Campionilor la handbal feminin, dar îşi doresc o calificare în playoff-ul competiţiei, obiectiv ratat sezonul trecut. Milena Raicevic a vorbit despre experienţa în handbalul românesc, dar şi despre viitoarele meciuri internaţionale ale giuleştencelor. 



Duminică, 22 septembrie, Rapid o înfruntă pe HB Ludwigsburg în etapa a III-a din grupele Ligii Campionilor. Ludwigsburg a jucat finala Ligii Campionilor în sezonul trecut, dar rapidistele nu se tem. 

Milena Raicevic, venită la Rapid de la Buducnost, a descris experienţa din handbalul românesc, dar a vorbit şi despre meciul cu Ludwigsburg într-un interviu pentru EHF Champions League. 

"Sunt incredibil de fericită la Rapid, iar ăsta este cel mai important lucru. Când eşti satisfăcută şi fericită, restul lucrurilor vin natural. Toată lumea ştie de ce am venit aici. Clubul funcţionează foarte bine, avem unii dintre cei mai tari fani din lume şi am ocazia să joc alături de handbaliste senzaţionale. A trecut ceva timp de când am evoluat ultima oară în Liga Campionilor şi îmi lipsea energia asta", a declarat Raicevic. 

În primul meci din acest sezon european, Rapid s-a impus în faţa celor de la Buducnost, scor 32-27, marcând a 11-a victorie pe teren propriu în EHF Champions League. În etapa a II-a, giuleştencele au remizat în deplasare cu Vipers Kristiansand. În campionat, Rapid a pierdut doar unul din primele 4 meciuri. 

"Chiar dacă nu am avut cel mai bun start în campionat, am reuşit să ne revenim şi să avem un start bun în Liga Campionilor. Nu putem spune că suntem echipa care va câştiga trofeul suprem, dar putem spune că vom lupta în fiecare meci până la final. Vom încerca să progresăm de la meci la meci şi să fim mereu mai bune. Iar recompensele vor veni, sunt sigură", a mai explicat ea. 

Cum vede meciul cu Ludwigsburg 

 

"Şi-au schimbat echipa, dar nu trebuie să uităm că sunt finalistele Ligii de anul trecut. Trebuie să fim puternice, să dăm dovadă de voinţă şi energie pentru a le bate. Vom avea un program încărcat în perioada următoare, cu două meciuri pe săptămână", a mai declarat Raicevic. 

Ludwigsburg a pierdut primele două meciuri europene din acest sezon, cu Odense şi cu Gyor. 

"Vor avea foame de victorie, mai ales după primele două meciuri. Când începi aşa un sezon, e un moment de "a fi sau a nu fi" acum. În ciuda schimbărilor de la echipă, au acelaşi antrenor şi joacă în acelaşi sistem. Trebuie să le luăm în serios şi să nu le lăsăm să îşi impună jocul. Vrem să ne continuăm seria bună şi cred că vom putea face asta, mai ales cu sprijinul fanilor noştri", a mai punctat handbalista din Muntenegru. 

Obiectivul european, calificarea în playoff-ul Ligii 

 

Rapid nu a reuşit să se califice în playoff-ul Ligii Campionilor sezonul trecut, terminând grupa pe locul 7, la un punct în spatele celor de la FTC-Rail Cargo Hungaria. În acest sezon, însă, playoff-ul este principalul obiectiv. 

"Categoric ne dorim să ajungem în următoarea rundă a competiţiei. Dar suntem şi noi conştiente că nu va fi uşor, avem o grupă cu echipe fantastice care se luptă pentru acelaşi obiectiv. E nevoie să credem foarte mult în noi", a mai spus Raicevic. 

Milena Raicevic este la al 18-lea sezon în Liga Campionilor EHF. 

"Nu îmi pasă de cifre. Am început să joc handbal din dragoste pentru sport, iar acum vreau să mă bucur cât de mult pot. Cred că aceştia vor fi ultimii doi ani pe teren, dar niciodată să nu spui niciodată. Cumva, mi-ar plăcea să mă retrag de la Rapid. M-au susţinut foarte mult când eu credeam că am ajuns deja la finalul carierei", a concluzionat sportiva. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel