Fotbal international Mike Maignan nu va deveni cetăţean de onoare al oraşului Udine după scandalul de rasism

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Portarul francez Mike Maignan, de la AC Milan, nu va mai primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Udine, după ce a fost insultat de fanii lui Udinese. 



Consiliul municipal din Udine a votat, luni, împotriva propunerii primarului oraşului de a acorda titlul de cetăţean de onoare portarului francez al echipei AC Milan, Mike Maignan, victima insultelor rasiste la un meci din campionatul de fotbal al Italiei, desfăşurat pe stadionul echipei Udinese, informează AFP.

Propunerea formulată de primarul Alberto Felice De Toni la o zi după injuriile rasiste şi strigătele de maimuţă la adresa lui Maignan nu a obţinut votul a cel puţin trei sferturi a consilierilor municipali, rezultatul fiind de 25 de voturi pentru şi 13 împotrivă.

"Am pierdut ocazia să demonstrăm că oraşul nostru este unit şi se distanţează de ce s-a întâmplat", a afirma edilul din Udine.

Portarul echipei Franţei şi al echipei AC Milan a fost ţinta strigătelor de maimuţă, la Udine, într-un meci din etapa a 21-a din Serie A.

Maignan a părăsit terenul de joc după ce a fost ţinta strigătelor rasiste la meciul cu Udinese (3-2), îndreptându-se spre banca de rezerve în min. 34 şi apoi urmat de coechipierii săi.

În timp ce Maignan explica că suporterii lui Udinese, instalaţi în tribune în spatele porţii sale, îi adresează strigăte de maimuţă, jucătorii lui Milan au rămas la marginea terenului preţ de mai multe minute. Apoi, ei au revenit la vestiare unde, conform imaginilor de pe platforma DAZN, l-au încurajat pe coechipierul lor împreună cu stafful milanez.

Meciul a fost întrerupt de arbitru în min. 38, iar apoi reluat după cinci minute de pauză.

În urma acestor incidente, Maignan a îndemnat instanţele conducătoare să ia măsuri împotriva acestui flagel care revine în mod constant pe stadioanele de fotbal, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel