Fotbal international Mike Maignan a fost făcut cetăţean de onoare al oraşului Udine, după ce a fost insultat de suporterii lui Udinese în Serie A

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Suporterii lui Udinese i-au adresat mai multe insulte rasiste portarului lui AC Milan, Mike Maignan, la meciul câştigat de milanezi, scor 3-2, în Serie A. Primăria oraşului a decis să îi acorde titlul de cetăţean de onoare lui Maignan. 



Primarul oraşului Udine, Alberto Felice De Toni, i-a oferit cetăţenia de onoare portarului francez Mike Maignan (AC Milan), victima unor abuzuri rasiale la meciul disputat sâmbătă contra lui Udinese şi câştigat cu 3-2, în prima ligă italiană de fotbal, transmite EFE.

Udine nu este rasist şi are o lungă istorie de adăpostire. De aceea l-am invitat personal pe Maignan în oraş pentru a desfăşura împreună, cu sprijinul Fundaţiei Milano, iniţiative concrete dedicate tinerilor. Cu acea ocazie voi propune Consiliului Local să-i acorde cetăţenia de onoare, se arată într-un comunicat al primarului De Toni.

Portarul echipei AC Milan şi al naţionalei Franţei, Mike Maignan, a părăsit terenul de joc după ce a fost ţinta injuriilor rasiste la meciul de sâmbătă cu Udinese, îndreptându-se spre vestiar în minutul 34, fiind apoi urmat de coechipierii săi. Meciul a fost întrerupt de arbitru în minutul 38, iar apoi reluat după cinci minute de pauză, scrie Agerpres.

Clubul anunţă că va colabora cu poliţia



Ceea ce s-a întâmplat ieri m-a durut profund şi tocmai din acest motiv vreau să exprim solidaritatea oraşului Udine, a cetăţenilor săi şi a suporterilor lui Udinese, care nu se simt reprezentaţi de ceea ce s-a întâmplat ieri, a adăugat primarul.

Autorităţile au început ancheta pentru identificarea autorilor scandărilor rostite împotriva portarului. Clubul Udinese a anunţat că va colabora activ cu poliţia.

Portarul francez, născut în Guyana, din tată din Guadelupa şi mamă haitiană, alertase deja arbitrul partidei, Fabio Maresca, în minutul 25 al meciului despre strigătele de maimuţă venite din tribună.

Meciul s-a reluat în minutul 38, dar arbitrul a avertizat că, în cazul unor noi insulte rasiste, meciul va fi suspendat definitiv.

De când au avut loc evenimentele, în Italia s-au transmis numeroase mesaje de susţinere a portarului şi de condamnare a celor întâmplate.

FIFA spune că oferă sprijin necondiţionat 

"Evenimentele care au avut loc sâmbătă la Udinese și Sheffield sunt total detestabile și complet inacceptabile. Nu există loc pentru rasism sau orice formă de discriminare atât în fotbal, cât și în societate.

Jucătorii afectați de evenimentele de sâmbătă au sprijinul meu necondiționat. Avem nevoie de TOATE părțile implicate să ia măsuri. Totul începe cu educația din școli, astfel încât generațiile viitoare să înțeleagă că acest lucru nu face parte din fotbal sau din societate.

”Pe lângă procesul în trei etape (meci oprit, meci reluat, meci abandonat), trebuie să implementăm o regulă ca echipa a cărei fani au scandat insulte rasiale și au determinat abandonarea meciului să piardă partida.

De asemenea, este nevoie să fie date interdicții pe stadion în întreaga lume. FIFA dă dovadă de solidaritate deplină față de victimele rasismului și ale oricărei forme de discriminare. Nu rasismului! Nu oricărei forme de discriminare!”, a transmis Gianni Infantino, conform FIFA Media.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel