Superliga Romaniei Mihai Stoichiţă i-a luat apărarea lui Bergodi. "Zice lumea că nu e antrenor de titlu, dar jucătorii sunt de titlu?"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristiano Bergodi a fost demis de conducerea Rapidului după a patra înfrângere din playoff, 1-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe. Rapid nu a mai câştigat niciun meci de la victoria cu FCSB, 4-0, pe Arena Naţională, şi a ieşit complet din lupta pentru titlu. În plus, şi locul 3, care duce la barajul pentru cupele europene, este în pericol. 



"FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.

În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.

De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță", au transmis giuleştenii marţi, 16 aprilie, la doar câteva ore după înfrângerea cu Sepsi. 

Mihai Stoichiţă îi ia apărarea lui Cristiano Bergodi 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, l-a apărat pe Cristiano Bergodi după meciul cu Sepsi şi a spus că vina pentru rezultatele slabe ale echipei este şi la jucători. 

"Am văzut nişte declaraţii cum că nu este antrenor de campionat. Dar eu îmi pun o întrebare. Jucătorii sunt de campionat? Nu sunt răutăcios, iubesc jucătorii, dar când antrenorul e sub mare presiune, faci mult mai multe tu, ca actor principal, pentru club şi antrenor. Nu pot eu să hotărăsc ce calitate au jucătorii. Dacă ei sunt la Rapid şi au fost făcuţi jucători de milioane de către presă... Trebuie treziţi la realitate. Pentru că mă uitam şi la dl Şucu. Suntem puşi în situaţia în care să ne gândim dacă prosperitatea e cel mai bun lucru. Mai sunt de jucat 6 etape, rămâne de văzut unde se vor clasa. 

Nu e victimă sigură Rapidul cu FCSB. Va fi o dorinţă de revanşă. FCSB cred că şi-a îndeplinit obiectivul, nu ştiu cât de motivată va mai fi. Singura motivaţie e cea de derby. Va fi un meci frumos, al orgoliilor. Din păcate, sunt situaţii în viaţă în care trăieşti şi cu demisia în spate, şi cu oprobiul propriului public. Fiecare antrenor a trecut prin asta. Şi eu, la viaţa mea, am avut momente de genul ăsta. Şi de glorie, şi de penibilitate. Asta e viaţa", a declarat Mihai Stoichiţă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





pixel