Superliga Romaniei Mihai Stoica, reacţie dură la adresa arbitrajului, după Universitatea Craiova - FC Voluntari. "Spuneţi măcar că e roşu că aşa vreau eu"

Data publicării:
Imagine de Alexander Fox | PlaNet Fox de la Pixabay
Imagine de Alexander Fox | PlaNet Fox de la Pixabay

Mihai Stoica a reacţionat după meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari, în care Nicuşor Bancu a luat cartonaşul galben la o fază similară celei în care Nana Antwi a luat direct cartonaşul roşu la meciul dintre FCSB şi FC Botoşani. 



Universitatea Craiova a învins FC Voluntari cu scorul de 2-1 pe teren propriu şi se apropie de podium, însă Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, critică arbitrajul. Concret, acesta se întreabă de ce faza în care Nicuşor Bancu a luat cartonaş galben pentru un fault asupra lui Dumiter nu a fost judecată la fel ca cea în care Nana Antwi a luat cartonaşul roşu direct la meciul dintre FCSB şi FC Botoşani, încheiat 3-2. 

"Nu-mi vine să cred cât de idioți sau de inculți dpdv al fotbalului în general (al arbitrajului în special) ne cred unii. Așadar, la Bancu e galben pt că Dumiter nu controlează balonul. Subscriu, chiar e evident.

Dar la Nana e roșu pt că Enzo Lopez îl controlează perfect, creându-și o ocazie iminentă?Poate ni se explică și cum face Enzo asta. Preluare cu dreptul perpendicular pe poartă, control impecabil cu stângul? Cum sunteți siguri de iminența golului? Cum? Cum? Cum? Că noi, oamenii de rând fără masterate în arbitraj, nu realizăm.

Simplificați-o, oameni buni! Spuneți așa : “E roșu pt că așa vreau eu!” Măcar așa nu ne mai insultați. Doar ne ignorați", a scris Mihai Stoica pe Facebook.

Fostul arbitru Marius Avram a explicat de ce Nicuşor Bancu a văzut doar cartonaşul galben, şi nu roşu ca Antwi 

Faza a fost dezbătută şi la televizor, după meciul dintre Craiova şi FC Voluntari. Marius Avram, fost arbitru, acum analist, a explicat care sunt diferenţele dintre cele două faze aparent similarea. 

”Mă bucur că a apărut faza asta. Astfel putem arăta diferențele dintre cele două faze și de ce eu consider că la această fază arbitrul a luat decizia corectă arătând cartonașul galben. Dacă la această fază (n.r când Nana Antwi a luat cartonaş roşu), mingea era în fața jucătorului, înainte să se arunce din spate și să îl faulteze, mergea un pic în fața lui, la un metru în fața lui, având-o clar sub control sau cu posibilitatea evidentă de a avea control asupra ei, în cea de-a doua fază, mingea e undeva în aer, în spatele jucătorului, venind sus, undeva în zona capului, în momentul în care este împins de către Bancu.

Unii pot zice că putea să o ajungă, să o aibă sub control, alții pot zice că nu putea să o aibă sub control, dar în instrucțiunile arbitrilor, în care se explică clar ce înseamnă ca un jucător să aibă mingea sub control, acest gen de fază în care mingea e undeva în spate, sus, deasupra capului este prezentată ca o fază la care nu se dă cartonaș roșu.

Care sunt elementele de care țin cont arbitrii atunci când iau o decizie de genul acesta, distanța dintre locul unde este comisă abaterea și poartă, direcția generală a jocului, posibilitatea de a păstra sau a recupera mingea și poziția și numărul apărătorilor.

Posibilitatea de a avea controlul mingii, aici este mult mai scăzută decât la acea fază. Nu este complet inexistentă, dar fiind mult mai scăzută ne duce clar către cartonașul galben”, a spus Marius Avram la Digi Sport Special.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel