Fotbal Messi marchează în victoria Argentinei cu 2-0 împotriva Canadei, calificându-se în finala Copa America

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana en-titre, Argentina, și-a asigurat locul în finala Copa America după golurile marcate de Julian Alvarez și Lionel Messi, obținând o victorie cu 2-0 în semifinala de marți împotriva Canadei, desfășurată în New Jersey.



Argentina va înfrunta fie Uruguay, fie Columbia în finala de duminică din Florida, un meci care ar putea reprezenta ultima șansă la trofee pentru câțiva membri seniori ai echipei, inclusiv Messi, Angel Di Maria și Nicolas Otamendi.

"Să ne bucurăm de ceea ce trăim ca echipă națională, ca grup. Nu este ușor să fim din nou în finală, să concurăm din nou pentru a fi campioni”, a declarat Messi pentru TyC Sports. "Trăiesc acest moment cum am trăit totul în ultima vreme: bucurându-mă foarte mult și fiind conștient, la fel ca Fideo (Di Maria) și Ota (Otamendi), că acestea sunt ultimele bătălii.”, a mai adăugat el.

Argentina a câștigat de 15 ori titlul Copa America și a ajuns în finală de șase ori în ultimele opt ediții, dar Canada le-a creat probleme reale în primele 20 de minute, Jacob Shaffelburg ratând de două ori din poziții promițătoare. După ce a absorbit presiunea inițială, Argentina a preluat conducerea când Rodrigo De Paul a pasat către Alvarez, care s-a strecurat între doi apărători și a marcat cu o finalizare precisă în minutul 22.

Argentina, câștigătoarea Cupei Mondiale din 2022 și numărul unu în clasamentul FIFA, a preluat treptat controlul, iar Messi a avut șansa de a dubla avantajul în minutul 44, creându-și spațiu în careu cu o manevră elegantă, înainte de a șuta pe lângă poartă. Canada a fost aproape să egaleze împotriva cursului jocului în prelungirile primei reprize, când Jonathan David a ajuns înaintea marcatorului său pentru a prinde o aruncare lungă, dar șutul său din apropiere a fost trimis direct către portarul Emiliano Martinez.

Messi, care s-a confruntat cu o accidentare musculară mai devreme în turneu, părea revitalizat în seara călduroasă și umedă de la MetLife Stadium. El a marcat al doilea gol al Argentinei în minutul 51, deviind cu un picior șutul lui Enzo Fernandez de la marginea careului peste portarul canadian Maxime Crepeau.

Golul l-a propulsat pe Messi pe locul cinci în clasamentul all-time al golgheterilor Copa America, la egalitate cu peruanul Paolo Guerrero și chilianul Eduardo Vargas, cu 14 goluri. De asemenea, al 109-lea gol pentru Argentina l-a făcut pe Messi să depășească pe iranianul Ali Daei, ocupând locul secund în clasamentul all-time al golgheterilor internaționali. Messi este devansat doar de Cristiano Ronaldo, care a marcat 130 de goluri pentru Portugalia.

În ciuda avantajului de două goluri, Argentina a avut un final tensionat de meci, deoarece înlocuitorul Canadei, Tani Oluwaseyi, l-a testat pe Martinez cu un șut precis în minutul 89, înainte de a trimite o lovitură de cap pe lângă poartă un minut mai târziu. Pentru Canada, înfrângerea pune capăt unei curse remarcabile în care au sfidat așteptările și au avut performanțe mai bune decât rivalii lor mai bine cotați din CONCACAF, Mexic și Statele Unite, co-gazdele Cupei Mondiale din 2026.

Autorul articolului: Tudor Polojan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel