Fotbal international Messi, cel mai bun din lume, dar nu şi din MLS. A pierdut trofeul în SUA

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Leo Messi a câştigat al optulea Balon de Aur din carieră, dar nu a reuşit să îşi adjudece şi titlul de cel mai bun jucător din Liga Americană. 



Starul argentinian Lionel Messi, recompensat luni cu Balonul de Aur pentru a opta oară în cariera sa (un record), a ratat în schimb trofeul Newcomer of the Year, atribuit celui mai bun fotbalist nou venit în Major League Soccer (MLS), liga profesionistă nord-americană, care a intrat joi în posesia grecului Georgios Giakoumakis, informează AFP.

Campionul mondial în vârstă de 36 de ani, care a semnat în vară cu Inter Miami, s-a clasat doar pe locul secund în această anchetă, în ciuda succesului obţinut în Leagues Cup, o competiţie în care s-au înfruntat cluburi americane şi mexicane, a cărei primă ediţia s-a disputat în acest an. Echipa lui Messi nu a reuşit să se califice însă în play-off-ului MLS.

Lionel Messi a primit 27,8% din voturi în ancheta Newcomer of the Year, fiind devansat de internaţionalul grec Georgios Giakoumakis, atacantul formaţiei Atlanta United, cu 45,78% din voturi. Pe poziţia a treia s-a clasat germanul Eduard Lowen, mijlocaşul formaţiei St Louis City (15,44%).

Giakoumakis, în vârstă de 28 de ani, care a evoluat între 2021 şi 2023 la echipa scoţiană Celtic Glasgow, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Grecia. Sosit în luna februarie la Atlanta United, el a marcat 17 goluri în acest sezon pentru echipa americană.

Grecul în succede în palmaresul trofeului Newcomer of the Year argentinianului Thiago Almada, colegul său de la Atlanta United, care a primit acest premiu în 2022, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: fotbal messi mls newcomer trofeu




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel