UEFA Euro 2024 Mesajul Regelui Charles, după ce Anglia pierde din nou o finală a Campionatului European

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționata Angliei a pierdut în ultimul act din cadrul EURO 2024, fiind a doua finală consecutivă a unui Campionat European de fotbal în care englezii nu reușesc să se impună.



Englezii nu au putut face față evoluției spaniolilor din a doua repriză a finalei, elevii lui de la Funte reușind să câștige titlul Campionatului European de fotbal, scor 2-1 în fața Angliei.

Englezii, îndemnați „să țină capul sus”

Monarhul britanic a oferit un mesaj de încurajare jucătorilor care au cunoscut înfrângerea în ultimul act, felicitând totuși Spania pentru reușita de duminică seară.

„Deși victoria v-a scăpat în această seară, eu și soția mea ne alăturăm întregii familii pentru a vă îndemna pe toți să țineți capul sus. Toți cei care au participat la activități sportive de orice nivel știu cât de deznădăjduitor este un astfel de rezultat și cum te poate face să simți când premiul a fost atât de aproape, dar felicităm Spania.

Vă rugăm să știți că realizarea voastră în a ajunge în finala Campionatului European rămâne o mare realizare în sine și, totodată, aduce cu ea mândria unei națiuni care va continua să strige pentru 'Three Lions' astăzi. Nu am nicio îndoială și chiar cred în multele victorii care se vor afla în viitor”, a transmis Regele Charles, după înfrângerea Angliei de către Spania.

Finala Campionatului European de fotbal găzduit de Germania s-a disputat duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin. 

Golurile partidei au fost marcate de Williams în minutul 47 și Oyarzabal în minutul 86. Palmer a egalat în minutul 73 pentru Anglia, însă meciul a fost pierdut pe final. 

Deși Spania era considerată favorita clară, meciul a fost mult mai echilibrat decât se anticipa. Anglia a reușit să mențină un nivel bun al jocului, chiar dacă Spania a condus de două ori. În minutul 90, Anglia a fost foarte aproape să egaleze și să ducă meciul în prelungiri. Dani Olmo a scos o minge de pe linia porții. 

Spania a reușit să câștige cel de-al patrulea trofeu de campioană a Europei. De asemenea, selecționata iberică a avut și cel mai frumos joc la Euro 2024, fiind echipa cea mai apreciată.

Spania: Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Fabian Ruiz, Olmo - Yamal, Morata, Williams. Antrenor: Luis de la Fuente.

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guéhi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel