Canotaj Mesajul Elisabetei Lipă pentru canotorii Cozmiuc, sportivii care au purtat drapelul României la Paris

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președinta Agenției Naționale pentru Sport a avut un mesaj emoționant pentru soții Cozmiuc, canotorii care au purtat drapelul țării noastre la JO 2024.



Elisabeta Lipă îi așteaptă pe soții Cozmiuc la Snagov - poate și într-o formulă extinsă

Cea mai titrată canotoare din istoria României a transmis un mesaj pentru Ionela și Marius Cozmiuc, după ce sportivii au anunțat că se vor retrage anul acesta.

Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin - categorie ușoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle - categorie ușoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada).

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) și de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94).

Cozmiuc are două titluri europene în această probă, obținute în 2022 și 2023, și unul mondial (2022).

„Au fost lacrimi de bucurie, emoții mari încununate de succes”

„Ionela se retrage în glorie! După medalia de argint pe care a câștigat-o la Jocurile Olimpice de la Paris alături de Gianina van Groningen, înainte de retragere, Ionela Cozmiuc a obținut și aurul, la Campionatele Mondiale de la St. Catharines, Canada, în barca de simplu categorie ușoară (LW1x).

Sub încurajările soțului ei de pe mal, și el medaliat olimpic, Ionela a dominat finala mondială și a urcat pe locul 1. Și tot împreună, au decis că este momentul lor de retragere. Au fost lacrimi de bucurie, emoții mari încununate de succes. Două cariere a doi sportivi mari care au scris istorie.

Însă povestea lor de familie, merge mai departe. Sunt mândră de ea, de el, de amândoi. Ionela și Marius Cozmiuc, vă felicit din toată inima și va mulțumesc pentru tot ce ati făcut pentru canotajul romanesc! La Snagov ne veți găsi mereu cu brațele deschise. Și poate că veți reveni în familie extinsă!”, a scris președinta Agenției Naționale pentru Sport, pe contul său de Facebook.

Ionela Cozmiuc își încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie ușoară) și trei europene.

Marius Cozmiuc a reușit să câștige un titlu mondial în 2022, la dublu rame masculin, este vicecampion olimpic la Tokyo (2021), dar și multiplu medaliat la Campionatele Europene.

Elisabeta Lipă le-a felicitat și pe sportivele care au doborât recordul mondial

Sportivele române Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu vâsle, vineri, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 de la St Catharines (Canada).

Româncele s-au impus cu timpul de 06 min 46 sec 84/100, stabilind un nou record mondial de tineret, vechea performanță fiind de 6 min 47 sec 03/100. Podiumul a fost completat de Elveția (06:49.27) și Lituania (06:51.87).

România a încheiat cu două medalii de aur Mondialele U23, prima fiind obținută joi la patru vâsle feminin de Emanuela Ciotău, Patricia Cireș, sportive care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris, Mariana-Laura Dumitru și Manuela-Gabriela Lungu.

„Încă o veste extraordinară care vine din Canada, de la Campionatele Mondiale de Canotaj Under 23 de la St. Catharines! În proba de dublu vâsle feminin (BW2x), România a câștigat din nou medalia de AUR, iar echipajul nostru format din Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă a stabilit un nou record la finish cu timpul de 6:46:84. Recordul anterior era de 6:47:03. Felicitări, fetelor pentru acest rezultat! Suntem atât de mândri de voi”, a transmis Lipă pe contul său de Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Canotaj




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel