Echipa nationala Mesajul echipei naționale pentru suporteri, după părăsirea EURO 2024. Pe ce loc se află „galeria” României la EURO 2024

Data actualizării: | Data publicării:

Echipa națională a României a pierdut în fața selecționatei Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3, dar suporterii români au câștigat, fără îndoială, competiția din tribune.



România se poate mândri cu cifrele Generației de Suflet. Fanii țării noastre, pe podium la susținerea din tribune

Echipa națională a României părăsește Campionatul European de fotbal găzduit de Germania ridicând capul sus, „tricolorii” conduși de Edward Iordănescu atingând rezultate la care mulți nu le așteptau.

De reținut este faptul că, pentru a doua oară până acum, România a jucat mai mult de trei meciuri la un Campionat European, după ediția din 2000, respectiv trei partide din grupa E, finalizată pe prima poziție, alături de meciul pierdut din optimile de finală.

De asemenea, este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când echipa națională a țării noastre joacă un meci la un turneu final în luna iulie. Ultima oară s-a întâmplat acest lucru la World Cup, 1994.

În același timp, meciul câștigat în fața selecționatei Ucrainei reprezintă cea mai clară victorie a „tricolorilor” din istoria tuturor turneelor finale.

Mai mult decât atât, fanii români au reușit să se claseze pe a treia poziție în rândul susținerii din tribunele stadioanelor în care „tricolorii” au evoluat, respectiv 125.000 de fani. Doar două echipe se poziționează mai sus, țara gazdă, Germania, dar și Turcia, etnicii turci reprezentând cel mai numeros grup minoritar din Germania, ajungând la aproximativ trei milioane.

Mesajul echipei naționale pentru suporterii români

„Dragi suporteri, vă mulțumim pentru sprijinul vostru extraordinar la meciurile de la EURO 2024! Ați colorat orașele în galben și ne-ați oferit un sentiment unic de mândrie. Prezența voastră a transformat stadioanele într-un adevărat Zid Galben, un zid de pasiune și determinare care ne-a încurajat la fiecare pas.

Ați fost sursa noastră de energie și motivație. Datorită vouă, am simțit că jucăm acasă, indiferent de locul în care ne-am aflat!

Continuăm împreună, cu aceeași determinare și pasiune, pentru ROMÂNIA!”, a fost mesajul transmis pe pagina oficială a echipei naționale de fotbal a României.

Stanciu, cuvinte frumoase pentru toți fanii

„Români, ați fost primul nostru jucător din clipa în care am pășit în Germania. Tot ceea ce ne-am dorit și ne dorim în continuare este să vă aducem bucurii și să vă facem mândri de noi. Pentru voi și pentru țara noastră vom da mereu totul, să nu vă îndoiți de acest lucru niciodată!

România este de departe cea mai frumoasă țară, așa unită cum a fost vara aceasta. Vă mulțumim din suflet pentru tot!

@echipanationala Îți dăm tot și încă puțin, a scris Nicolae Stanciu, pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NaeStanciu (@nicolaestanciu_7)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel