Fotbal Mesaj transmis de Dinamo, înaintea duelului cu Oțelul Galați. Ce susține clubul „alb-roșu” despre Dorinel Munteanu

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul bucureștean a realizat o postare specială pentru antrenorul gălățenilor, liderul formației pe care „câinii roșii” o întâlnesc astăzi, de la ora 20:30.



Dinamo București își arată respectul față de Dorinel Munteanu

Printr-o postare pe Facebook, clubul bucureștean a transmis un mesaj de prețuire pentru antrenorul gălățenilor, rememorând experiențele tehnicianului la clubul din Ștefan cel Mare.

„Respect, Dorinel!

Mereu am lăsat în urmă rivalitatea din teren și statistica jocurilor directe când am întâlnit o echipă pregătită de un antrenor cu trecut dinamovist. Așa s-a întâmplat cu Leo Grozavu de la Poli Iași, cu Mircea Rednic de la UTA, așa vom face și astăzi, în ziua meciului de la Galați, cu Dorinel Munteanu. Născut pe 25 iunie 1968, Dorinel a jucat două sezoane la Dinamo, din 1991 până în vara anului 1993, când a fost transferat în Belgia, la Cercle Brugge. Campion al României cu Dinamo în 1992, a adunat 67 de meciuri și 27 de goluri în prima ligă pentru echipa noastră.

Dorinel nu a fost doar jucător la Dinamo, a fost și antrenor principal, în 2012, pentru patru etape (două victorii și două remize). Ofertat de rușii de la Mordovia Saransk, a plecat din Ștefan cel Mare pentru prima experiență în străinătate.

Cu Dorinel ne revedem în această seară la Galați, pe stadionul „Oțelul”, într-un duel de play-out în SuperLigă.”, a fost mesajul transmis de clubul Dinamo București, înaintea duelului cu Oțelul Galați.

Elevii lui Dorinel așteaptă dinamoviștii, pe teren propriu

Partida dintre Oțelul Galați și Dinamo București are loc astăzi, la ora 20:30, pe stadionul „Oțelul”. Gălățenii au înregistrat două victorii în play-out și un triumf în Cupa României, pe când bucureștenii nu au reușit să atingă niciun succes în ultimele două meciuri disputate.

Jucătorii lui Dorinel Munteanu vin după două succese în campionat, împotriva celor de la Poli Iași, scor 1-0, și în fața celor de la FC U Craiova 1948, scor 2-1. De asemenea, gălățenii au triumfat și în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, unde au învins tot o reprezentantă a Craiovei, pe Universitatea Craiova, scor 1-0. Aceștia vor juca, în semifinalele competiției, împotriva celor de la „U” Cluj.

Dinamo caută portița spre supraviețuire

Dinamo București nu a obținut nicio victorie în ultimele două partide oficiale, jucătorii lui Zeljko Kopic fiind învinși de FC Hermannstadt, scor 3-0, remizând în ultima partidă disputată, cu cei de la Petrolul Ploiești, scor 1-1.

În anul 2024, Oțelul Galați nu a suferit nicio înfrângere pe teren propriu, înregistrând două victorii și trei rezultate de egalitate.

Dinamo București, în schimb, a reușit o singură victorie anul acesta, în deplasare, în fața celor de la Farul Constanța. Aceștia nu au obținut, totuși, niciun succes în primele două etape din play-out. 

În ceea ce privește meciurile disputate între cele două formații, se constată un echilibru: în meciul tur din campionat, Oțelul Galați s-a impus, pe teren propriu, cu 1-0 în fața „câinilor roșii”, pe când în partida de retur, jucată pe terenul celor de la Dinamo, „alb-roșii” au câștigat, scor 3-1, în fața celor de la Oțelul.

În acest moment, Oțelul Galați se află pe locul 4 în play-out, după Hermannstadt, care a disputat deja un meci, însă, în fața celor de la „U Cluj”, ieri, 7 aprilie, scor 1-1. Gălățenii au șansa de a urca pe locul 2, alături de clujeni, dacă înregistrează o victorie astăzi.

Pe de altă parte, Dinamo București este pe penultima treaptă în play-out, un loc direct retrogradabil. Aceștia ar devansa echipa Poli Iași, după o victorie, formație aflată pe locul 7 în clasamentul din play-out. Cu toate acestea, nici ieșenii nu au disputat partida din a treia etapă, programată astăzi, de la ora 17:30, împotriva FC U Craiova 1948.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel