Fotbal Meciul FC Olt Scornicești – Electrodul Sadu 18-0 va avea parte de un film, în regia lui Tudor Giurgiu

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Tudor Giurgiu a anunţat că lucrează la un film despre celebrul meci FC Olt Scorniceşti - Electrodul Sadu, din 1978, terminat 18-0. Atunci, au fost amplasate maşini de miliţie la mică distanţă una de alta, pentru ca scorul să fie transmis prin intermediul staţiilor de emisie recepţie. 



La acea vreme, FC Olt Scorniceşti, echipa din localitatea natală a lui Nicolae Ceauşescu, era în Divizia B şi avea nevoie de victorie pentru a obţine promovarea. În acest meci a fost implicat şi Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. 

"Nu erau telefoane. Și au pus mașini de poliție din 30 în 30 de kilometri. Și un polițist care stătea mai prost cu cartea a zis la pauză că e 9-0. Și-au început să dea și ei goluri după aceea. Era panaramă. Diviziile inferioare. Nu veneau observatori, nu venea nimeni”, a dezvăluit Dragomir după foarte mulți ani.

Tudor Giurgiu lucrează la un scenariu pentru acest film 

"Mărturisesc că am un subiect în lucru. Scriu împreună cu un coleg, cu Cristian Pascariu, mi s-a părut o poveste fascinantă, bună de comedie, sunt convins că știți, povestea de la Scornicești despre acea victorie incredibilă cu 18-0 manevrată de Mitică Dragomir care a pus un întreg arsenal așa, pentru că echipa trebuie să promoveze în Divizia B.

Mi s-a părut atât de simpatic acest incident, dar care vorbește foarte mult despre epocă, despre vremea aia și despre un antrenor foarte interesant care a antrenat și în Africa în vremea aia. Lucrăm la subiectul ăsta. A pus Mitică Dragomir atunci ARO-uri cu stație din kilometru în kilometru ca să se afle scorul de la Moreni sau nu știu de unde”, a declarat Tudor Giurgiu la Prosport Live

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel