Handbal Club Rapid se pregăteşte să facă o mutare de senzaţie înainte de noul sezon. Giuleştencele vor juca din nou în Liga Campionilor, dar vor să atace şi titlul în Liga Florilor.
Astfel, alesul conducerii pentru banca tehnică ar fi spaniolul Martin Ambros, propus celor de la Rapid de către Marius Pintea, un fost arbitru de handbal. Primele discuţii dintre Rapid şi Ambros datează de la finalul anului trecut, când spaniolul a fost în România şi a avut discuţii cu privire la o posibilă preluare a Rapidului.
Atunci, la discuţii au participat Bogdan Vasiliu, preşedintele CS Rapid, Marius Pintea, dar şi mai multe persoane din cadrul Ministerului Transporturilor care răspund de club, conform GSP.
Dacă Martin Ambros îşi va da acordul pentru a lucra la Rapid, el va veni împreună cu Marius Pintea, care va fi managerul formaţiei. Proiectul ar urma să fie unul pe trei ani.
Marius Pintea i-a adus în România şi pe Carlos Viver, dar şi pe Xavi Pascual.
În iarnă, Ambros a refuzat oferta din Giuleşti pentru că avea contract cu naţionala feminină de handbal a Spaniei, iar preşedintele Federaţiei nu l-ar fi lăsat să plece. Lucrurile s-au schimbat, însă, după Jocurile Olimpice, acolo unde Spania a pierdut toate cele 5 meciuri disputate. Contractul lui Martin Ambros cu Spania se termină la finalul anului, după Campionatul European.
David Ginesta Montes ar urma să devină secundul lui Martin Ambros, dacă mutarea se va realiza, clubul fiind mulţumit de munca depusă de tehnician.
Rapid începe noul sezon pe 22 august, odată cu Final Four-ul din Supercupa României. Primul meci îl va disputa contra Gloriei Bistriţa. În Liga Campionilor, Rapid debutează pe 8 septembrie, contra lui Buducnost.
Rapid este in grupa B din Liga Campionilor alături de Gyor, Esbjerg, Vipers, Brest, Odense, Ludwigsburg (fostă Bietigheim) și Buducnost.
Thierry Anti, unul dintre cei mai importanţi antrenori de handbal din Europa, actualmente expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2, de la ora 9:00, a explicat, în exclusivitate pentru DCSport.ro, de ce România nu a reuşit să ajungă la cel mai prestigios turneu.
"Este foarte dezamăgitor să nu vedem România în aceste Jocuri Olimpice. Au mijloacele să revină, dar problema este că atunci când investești în anumite echipe din campionatul intern pentru a juca la nivel continental și recrutezi mult în străinătate, de multe ori asta se face în detrimentul echipei naționale", a declarat Thierry Anti în exclusivitate pentru DCSport.
Thierry Anti a antrenat 5 echipe din prima ligă franceză de handbal, de-a lungul unei cariere impresionante. A lucrat la US Creteil între 1987 şi 1990, iar apoi între 1994 şi 2004, la UMS Pontault-Combault între 1990 şi 1994, la Paris Handball între 2004 şi 2008, la HBC Nantes între 2008 şi 2019, iar apoi la Pays d'Aix UC, între 2020 şi 2023.