Superliga Romaniei Marius Șumudică și galeria Rapidului: Câtă răbdare au la dispoziție suporterii giuleșteni?

Data publicării:
Facebook FC Rapid
Facebook FC Rapid

Nu toți suporterii giuleșteni s-au bucurat de revenirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică a Rapidului.



Marius Șumudică, acceptat de giuleșteni

Chiar dacă întoarcerea lui Marius Șumudică nu a fost acceptată inițial de întreaga suflare rapidistă, se pare că suporterii Rapidului îl susțin acum pe antrenor, mai ales că rezultatele sale în fruntea echipei sunt pozitive.

Înainte de a prelua formația „alb-vișinie”, o parte a galeriei giuleștene a afișat două bannere împotriva lui Șumudică, intitulate „Rapidistul Șumudică a murit”, respectiv „Eu nu pot să vin să antrenez Rapidul în Liga II, am o carieră în spate”. Totuși, relația dintre cele două părți s-a îmbunătățit după ce „Șumi” a acceptat să redreseze echipa, după cele șase etape în care antrenorul nord-irlandez Neil Lennon nu a reușit să înregistreze nicio victorie.

„Nu vă impacientați, si noi tot cu Rapid ținem!

În această seară nu am făcut decât să aducem aminte tuturor despre niște declarații făcute de un Idol al Giuleștiului, pentru că 'Fotbalistul Șumudică' este o legendă și nimeni nu îi poate lua asta. Noi suntem de părere că, în momentul de față, prin acțiunile lui, el face mai mult rău decât bine echipei. Știm că nu toată lumea a fost solidară cu această acțiune, dar mai știm că avem dreptul la liberă exprimare, un drept inviolabil. Nu condiționăm pe nimeni să gândească ca noi, dar nici nu vrem să fim condiționați să gândim ca alții.

Într-un final, iubim aceeași echipă. Original.1923”, spuneau suporterii pe Facebook. 

Dan Alexa: „Eu cred că publicul giuleștean va avea răbdare cu Șumudică”

„E o mare presiune pe Marius Șumudică. Dar publicul giuleștean are foarte multă pasiune. Sunt bucuroși la victorii, suferă foarte mult la înfrângeri. Cu Iosif au avut răbdare, cu Mutu la fel, cu Bergodi tot așa, chiar și cu Lennon.

Eu cred că publicul giuleștean va avea răbdare cu Șumudică, mai ales că este unul dintre jucătorii cei mai iubiți din istoria Rapidului. Chiar și așa, o serie lungă de eșecuri vor fi tot timpul contestate. 

Marius Șumudică și-a asumat un risc. Când iei o echipă în mers este clar că la început ai niște argumente în cazul unei înfrângeri. Pentru că nu ai făcut pregătirea, nu ai făcut transferuri și toată lumea știe acest lucru. Dar pe termen lung nu merge. Lumea te judecă după rezultat, indiferent ce spui.

Șumudică când a venit a jucat cu jucătorii pe pozițiile lor. A organizat puțin lucrurile, a jucat pe calitățile lor. Este un motivator și asta este una dintre calitățile sale de bază. 

A câștigat la Iași, iar asta a fost foarte important. Primul meci contează enorm. Meciul acela a dus multă încredere în el și din partea jucătorilor. 

E foarte important că a obținut și acel rezultat de egalitate la Craiova. Cu o echipă, Universitatea, care este mult mai bună decât în alți ani și era greu. Șumudică a adus un mare plus. A avut perioada asta importantă de două săptămâni”, a spus Dan Alexa, la emisiunea „Suflet de Rapidist”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel