Superliga Romaniei Marius Șumudică pierde primul meci în Giulești de la revenire. Rapid - „U” Cluj se încheie cu victoria oaspeților

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FC Rapid a pierdut duelul cu liderul clasamentului, „U” Cluj, din a IX-a etapă a Superligii, scor 0-2.



Scorul a fost deschis de jucătorul clujenilor, Hildeberto Pereira, în minutul 30. Dan Nistor a consolidat avantajul elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău, reușind să înscrie al doilea gol al meciului din lovitură de pedeapsă, în minutul 60.

După nouă etape disputate în Superliga, „U” Cluj acumulează 21 de puncte și mărește distanța față de a doua clasată, Oțelul Galați (fără o etapă jucată, cu 16 puncte), în timp ce Rapid București se clasează pe locul 11, cu nouă puncte.

Echipe de start

FC Rapid: Siegrist - Manea, Săpunaru, Pașcanu, Braun - Grameni, Hromada, Christensen - Micovschi, Burmaz, Petrila

Rezerve: Aioani, Onea, Ignat, Blazek, Borza, Emmers, Vulturar, Kait, Gojkovic, R. Pop, Hasani, Jambor

Antrenor: Marius Șumudică

Universitatea Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu - Silaghi, Ov. Popescu, Bic, H. Perreira - Nistor - Thiam

Rezerve: Gorcea, Oancea, Van Der Werff, Mitrea, Lasure, Codrea, G. Simion, Rață, Botă, Tchassem, Blănuță

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Sebastian Colțescu (București)

Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Sebastian Gheorghe (Suceava).

Arbitru VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș).

Asistent VAR: Valentin Avram (București).

Ioan Ovidiu Sabău: „Noi vrem să avem continuitate în joc”

„E primul joc al lui șumudică acasă, vine după 2 meciuri în deplasare, o victorie și un egal. Își va dori foarte mult ca echipa lui să arate bine, să câștige în fața propriilor suporteri. Ne așteaptă un meci greu, trebuie să arătăm bine, să avem curaj, să nu ne intimideze atmosfera. Eu sper să îi fi adus pe jucători într-o formă bună, iar abordarea să fie cea corectă.

Sigur, vom fi forțați și de adversar, dar cred că foarte importantă este forma noastră. Este nevoie să putem alerga, să ne câștigăm duelurile, și în atac și în apărare. Cu entuziasm, cu încredere în noi, avem și o situație bună, deci nu trebuie să mergem timizi acolo. Am jucători cu multă experiență, au jucat astfel de jocuri, știm ce ne așteaptă și trebuie să acționăm, nu să reacționăm. Trebuie să avem curaj să jucăm. 

Este foarte puțin ce s-a întâmplat la Rapid pentru obiectivele propuse, dar și pentru jucătorii pe care îi au. 

Noi vrem să avem continuitate în joc, în primul rând, pentru că mai avem lucruri de pus la punct. Presiunea crește, adversarii ne privesc diferit, așteptările noastre și ale suporterilor noștri sunt altele. Dar e firesc, ne-am obișnuit. Nu mă refer la aceia care spun că sunt lângă echipă dar ne critică primii când ceva nu merge, ci mă refer la acei oameni care vin și ne susțin meci de meci și care chiar iubesc această echipă și le pasă de cum arătăm.

Am discutat și cu jucătorii. Mă motivează să știu că fanii noștri sunt nemulțumiți când câștigăm, dar nu arătăm bine ca joc. Asta le-am transmis jucătorilor. Înseamnă că am crescut nivelul și așteptările sunt altele.”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, înainte de meciul cu Rapid.

Marius Șumudică: „Suntem pregătiți, dorim foarte mult să arătăm bine”

„Mă întorc în Giulești, asta e cel mai important. Cu cât se apropie ora meciului, cu atât cresc și emoțiile. Mă întorc acasă, sper să fie de bun augur, avem nevoie de rezultat, de tot ceea ce înseamnă dorință, agresivitate, motivație, fiindcă, în final, deznodământul la fotbal nu poate fi controlat.

Adică oricât aș pregăti, orice aș face, există factori externi care pot perturba rezultatul la un moment dat. Încerc să fac tot ceea ce ține de mine ca echipa să arate bine. Parțial sunt mulțumit de modul în care s-au pregătit, de ceea ce mi-au arătat la ultimele antrenamente - practic, doar jumătate din lot, pentru că jumătate a fost la loturile naționale, nu am putut să lucrez.

Abia astăzi am făcut primul antrenament împreună, având jumătate din jucători - 10 jucători plecați -, abia astăzi ne-am reunit și am încercat să le explic ceea ce îmi doresc de la jocul ăsta. Am analizat adversarul, întâlnim liderul, U Cluj. Nu întâmplător, hai, că poate fi un accident la o victorie, la două, dar au cinci victorii! Nu poți să ajungi acolo întâmplător!

Suntem pregătiți, dorim foarte mult să arătăm bine și, în urma exprimării pe care o vor avea jucătorii mei, sper ca rezultatul să fie pozitiv și să ne bucurăm după jocul de luni seară.”, a spus antrenorul giuleștenilor, înainte de partida cu „U” Cluj.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel