Liga Campionilor Marius Șumudică nu crede că FCSB se poate califica în Champions League: „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul român nu a ezitat să numească argumentele pentru care campioana Superligii nu se va califica în fazele următoare ale competiției europene.



FCSB și echipa israeliană Maccabi Tel Aviv au încheiat la egalitate, 1-1, marți seara, pe Stadionul „Steaua” din București, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Marius Șumudică: „Șut e în cădere mare”

Antrenorul Marius Șumudică nu crede că jucătorii „roș-albaștri” vor putea să îi învingă pe israelieni și, implicit, să se califice în fazele superioare ale competiției Champions League.

„Șumi” a spus că FCSB are nevoie de un atacant de nivelul Ligii Campionilor, ceea ce nu posedă în acest moment. De asemenea, tehnicianul român a mai afirmat că Adrian Șut nu se mai află în forma pe care a prezentat-o anul trecut, chiar dacă a făcut parte din lotul echipei naționale de fotbal a României.

„Nu are atacant pentru a se califica în Champions League. Nu ai cum să te califici cu mijlocașii aceștia în viața ta. Eu îți spun corect. Ce să mai… stăm să ne ascundem?

Tu ca să te califici Champions League nu poți cu astfel de mijlocași, nu au forță, nimic. Șut e în cădere mare. Eu am vorbit foarte frumos de el când m-au sunat cei de la Trabzonspor acum un an când erau interesați de el.

M-au întrebat care este părerea mea și am vorbit frumos de el, pentru că îmi plăcea cum juca. Marca, dădea șut de la distanță și era foarte util. A ajuns între timp și la echipa națională...

Dar acum e în cădere mare față de anul trecut. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Lixandru e un băiat OK, dar nu este de nivelul Champions League. Nu ai cum să joci cu Șut și Lixandru în momentul de față acolo. Ne uităm doar că nu au atacant? Hai să fim corecți!

În momentul de față FCSB este echipă de Champions League? Îmi aduc aminte când eram la CFR Cluj și am jucat cu Young Boys. Ne-au dat cu terenul în cap. Aveau o echipă foarte bună”, a mai spus Șumudică, potrivit Fanatik.

În cazul în care va trece de Maccabi Tel Aviv, FCSB va da în turul al treilea preliminar peste învingătoarea dintre Shamrock Rovers FC (Irlanda) și Sparta Praga (Cehia). Campioana României ar juca prima manșă în deplasare, pe 6 sau 7 august, iar revanșa ar avea loc la București, pe 13 august.

Manșa secundă în fața celor de la Maccabi, din deplasare, este programată pe 31 iulie, de la ora 21:00, la Budapesta.

Dacă va fi eliminată de israelieni, FCSB va juca în turul al treilea preliminar din Europa League cu învinsa dintre FK Panevezys (Lituania) și Jagiellonia Bialystok (Polonia). Jagiellonia a câștigat cu 4-0 în Lituania. Campioana României ar juca prima manșă în deplasare, pe 8 august, iar manșa secundă la București, pe 15 august.

Până la finalul lunii iulie, FCSB întâlnește vineri, începând cu ora 22:00, formația lui Dorinel Munteanu, Oțelul Galați. Meciul din a treia etapă a Superligii are loc pe Stadionul „Steaua” din București.

După cele două etape ale noului sezon al ligii 1, FCSB a înregistrat două rezultate de egalitate, cu „U” Cluj și Unirea Slobozia, în timp ce dunărenii au bifat o victorie și o remiză, în fața celor de la FC Botoșani, respectiv Farul Constanța.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel