Superliga Romaniei Marius Şumudică: Nu am venit la Rapid să spun că lotul nu e bun. Negocierile au durat 5 minute

Data publicării:
Facebook FC Rapid 1923
Facebook FC Rapid 1923

La conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial ca antrenor al Rapidului, Marius Şumudică a refuzat să spună dacă lotul giuleştenilor are nevoie de îmbunătăţiri. Acesta a spus, însă, că negocierile cu Dan Şucu au durat foarte puţin. 



"Legat de transferuri, astea sunt lucruri de bucătărie internă. Vom discuta. Nu îmi place să vin în faţa presei, să ne spălăm rufele în public. Vom avea discuţii, vom vedea. Nu am avut timp să discutăm foarte mult despre aceste lucruri. În două zile jucăm, subiectul principal e jocul de la Iaşi. După care vom analiza, vom vedea ce vom face. Nu am venit la Rapid să pun condiţii, să îi spun domnului Şucu că lotul nu e ok, că vreau 5 jucători sau nu ştiu câţi. Nici nu m-a interesat. Nici contractul. Nici pe mine, nici pe dânsul. Negocierile cred că au durat 5 minute. Asta înseamnă încredere. 

E clar că va fi nevoie, probabil, să facem nişte transferuri, dar nu sunt genul de om care să spună că astea sunt condiţiile mele, îmi aduci 3-5 jucători ca să performez. Nu. Un antrenor trebuie să performeze în primă fază cu ceea ce are la dispoziţie. Unde m-am dus, am încercat să nu aduc eu jucători, ca să nu las clubul încărcat. Antrenorul e primul care pleacă de obicei. Sper însă să stau mult în Giuleşti, să plece alţi jucători şi să rămân eu. 

Dar v-am spus, principalul obiectiv e jocul de la Iaşi", a declarat Marius Şumudică. 

Marius Şumudică nu a fost varianta de rezervă a Rapidului, spune Şucu 

"Faptul că este rapidist şi că ştie spiritul Rapidului este frişca de pe tort. Tortul principal este competenţa, dar şi rezultatele avute până acum ca antrenor. Am avut un număr de discuţii în care am încercat să ne cunoaştem punctele de vedere. I-am explicat că e prima noastră opţiune ca antrenor român, dar aveam şi opţiunea de a încerca un antrenor străin. Am încercat, am văzut, am ajuns la concluzia pe care o ştiţi, iar apoi am revenit la prima noastră opţiune. Şi ne-a părut bine că a fost disponibil şi a dorit să vină să antreneze Rapidul. 

Nu a venit mai devreme pentru că am optat pentru un antrenor străin. Am dorit un antrenor străin cu un anumit CV, care să ne dea încredere că putem face ceva cu adevărat deosebit. Dar ne-am întors la prima noastră opţiune de antrenor român", a completat Dan Şucu. 

"Eu am relatat discuţia cu dl Şucu în presă. La momentul respectiv, mi-a transmis că a plecat pe un drum. În momentul în care a vrut să mă cunoască, să vorbim, să vadă ce ştiu. Toate discuţiile au fost constructive. Mi s-a spus de la început că dânsul a plecat pe un drum, de a angaja un antrenor străin, după care va veni ziua când eu voi antrena Rapidul. Ăsta e adevărul", a spus şi Şumudică. 

"Ca să ne înţelegem, domnul Şumudică nu a fost niciodată o variantă suplimentară. Dacă s-a pus problema unui antrenor român cu experienţă, oferta noastră principală a fost pentru domnul Şumudică. Nu este o variantă de rezervă. Nu! Am discutat asta împreună şi acel lucru s-a întâmplat. Pentru mine, seriozitatea e modul în care poţi ajunge la un rezultat. Lucrurile nu se mai schimbă când ai ajuns la 60 de ani, eu asta am învăţat", a încheiat Dan Şucu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel