Superliga Romaniei Marius Şumudică a explicat cum l-a "citit" pe Gheorghe Hagi

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Rapid a învins-o pe Farul Constanţa fără drept de apel, scor 5-0. Marius Şumudică a explicat cum a "citit" jocul formaţiei lui Gheorghe Hagi. 



Rapid Bucureşti a surclasat-o pe Farul Constanţa cu 5-0 (3-0), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 13-a a Superligii de fotbal.

Andrei Borza (13), Claudiu Petrila (30), Alexandru Paşcanu (40) şi Alexandru Dobre (72, 90+5) au marcat golurile echipei antrenate de Marius Şumudică.

Gazdele au deschis scorul prin Borza (ex-Farul), care a marcat cu dreptul din marginea careului. Petrila a majorat diferenţa (30), după o pasă greşită a lui Victor Dican. Paşcanu a înscris înainte de pauză (40), cu un voleu din centrul careului.Debutantul Alexandru Dobre a marcat pe contraatac (72), cu un şut la colţul lung, la şase minute de la introducerea sa pe teren. Dobre a realizat dubla (90+5), din centrarea lui Claudiu Micovschi, după o pasă greşită a lui Nicolas Popescu la centrul terenului.

Rapid a avut şi o bară (69), la şutul lui Răzvan Onea, de la 35 de metri, mingea fiind deviată de portarul Alexandru Buzbuchi în transversală.

Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat. Gabriel Dănuleasă (Farul) a primit roşu în min. 82, pentru fault la Aaron Boupendza, în postură de ultim apărător, la doar un minut de la intrarea sa pe gazon. Slovacul Jakub Hromada (Rapid) a fost eliminat în min. 90+1, pentru o intrare dură la Nicolas Popescu. Iniţial, Hromada primise cartonaş galben, dar, la semnalizarea arbitrajului video, Andrei Moroiţă l-a eliminat.

La Rapid au debutat cu acest prilej camerunezul Clinton Njie, gabonezul Aaron Boupendza şi Alexandru Dobre, iar la Farul, Luca Băsceanu (18 ani).

Rapid a obţinut prima sa victorie acasă în acest campionat.

Farul are un singur punct în ultimele trei etape şi o singură victorie în ultimele şapte etape, scrie Agerpres.

Şumudică a explicat cum l-a "citit" pe Hagi 

”Scorul este mare 5-0, dar în momentul în care ai în față un titan al fotbalului, și eu pe Hagi îl respect pentru tot ceea ce face, cu siguranță este plăcut să câștigi de maniera asta. Dar acum nu trebuie să zicem că cine știe ce a făcut Șumudică și l-a bătut pe Hagi cu 5-0.

Eu mă mulțumeam cu cele 3 puncte. E plăcut, dar nu acum nu trebuie să-l punem pe Hagi în umbră. A fost un meci, se întâmplă.

Este un antrenor foarte bun, un antrenor care nu refuză jocul, un antrenor care joacă. De multe ori, probabil și această filosofie în anumite momente trădează.

Îl respect foarte mult, este unul dintre cei mai buni antrenori și mă bucur că am obținut această victorie în fața lui. Cred că aveam eu 4 victorii și el 3 în decursul carierei noastre, iar 3 meciuri se încheiaseră la egalitate”, a spus Marius Șumudică, la Fanatik. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





pixel