Echipa nationala Marius Marin şi Adrian Rus, piese de bază la Pisa. Filippo Inzaghi dă asigurări că nu sunt de vânzare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marius Marin, unul dintre jucătorii pe care Dan Şucu ar vrea să îi aducă la Rapid, este netransferabil, anunţă Filippo Inzaghi, antrenorul celor de la Pisa. Fostul atacant italian se declară foarte mulţumit şi de Adrian Rus, alt component al naţionalei la EURO 2024. 



"Marin este un jucător care nu poate fi înlocuit. La alte echipe pe care le-am pregătit, el era primul jucător pe care îl ceream, voiam să îl aduc. Cu siguranţă nu va pleca de aici, nu cât timp sunt eu aici. De asemenea, sunt foarte fericit şi cu Adrian Rus, care a venit la echipă în cea mai bună formă", a declarat Filippo Inzaghi. 

Prin această declaraţie, Inzaghi îl scoate, practic, pe Marius Marin de pe piaţa transferurilor. Impresarul fotbalistului spunea, recent, că viitorul acestuia la Pisa este incert şi că depinde de proiectul de la echipă. 

Viorel Moldovan l-ar fi vrut la Rapid pe Marius Marin 

"Pe Marius Marin l-aș lua la Rapid și mâine, căutăm pe acea poziție. A făcut un meci senzațional, a alergat mult, foarte agresiv, a asigurat zona din fața fundașilor centrali. A fost piesa de care echipa națională avea nevoie pentru a da echilibru în fața fundașilor”, a declarat Viorel Moldovan, la Pro Arena, după meciul României cu Ucraina de la EURO 2024, victorie scor 3-0.

De altfel, în meciul cu Ucraina Marius Marin a avut statistici demne de starul Germaniei, Toni Kroos, retras din activitate după EURO 2024. 

Mai puţin vizibil din punct de vedere al reuşitelor pe teren, Marius Marin a fost motorul echipei naţionale în acest meci. O arată statisticile. Cel care a scos în evidenţă acest lucru a fost Ciprian Marica. 

"Pe lângă cei care au marcat, aş vrea să vă spun de un jucător care s-a văzut mai puţin, nu a fost atât de mult în evidenţă. Este Marius Marin, are 94% acurateţea paselor. Acest mijlocaş în faţa apărării s-a descurcat excelent, a fost omul care a ţinut echilibrul de multe ori, mai ales când erau spaţii lăsate libere de Răzvan Marin, care urca. A făcut un travaliu fantastic", a declarat Ciprian Marica la ProTV. 

Toni Kroos, mijlocaşul Germaniei, a avut o acurateţe a paselor de 99% în meciul dintre Germania şi Scoţia, terminat cu scorul de 5-1, prima partidă de la EURO 2024. 

Marin: „numai la EURO mi-a stat capul”

„Tricolorul” a mărturisit că ultimele luni, până la debutul României la Campionatul European de fotbal, au fost concentrate exclusiv pe evoluția din echipa națională: „În ultimele șase luni numai la EURO mi-a stat capul, chiar dacă nu e corect față de clubul meu. Însă cred că toți care suntem aici asta am făcut, ne-am pregătit suplimentar pentru EURO.

Pentru că nivelul este aici foarte mare, sunt cele mai tari echipe din Europa și trebuie să ne ridicăm la înălțime. Sper să stăm cât mai mult la acest EURO. Vrem să le facem o bucurie românilor, pentru că în ultimii ani le-au lipsit aceste lucruri”, a mai adăugat fotbalistul formației Pisa.

Marius Marin a ținut să îi asigure pe suporteri că deși nu sunt o „Generație de Aur”, toți jucătorii actualei echipe naționale fac parte dintr-o generație cu o inimă extrem de mare.

„La echipa națională nu există titulari sau rezerve. Cine va juca de la început sau pe parcurs trebuie să dea totul pentru România și pentru toți oamenii care ne urmăresc. Pot spune că simt presiunea, pentru că mă voi întâlni cu unii dintre cei mai mari fotbaliști și cred că te trec puțin așa emoții...

Dar presiunea e binevenită, simți că trăiești, acum de abia așteptăm meciul. Știu cine a purtat numărul 6 la națională (n.r. - Gheorghe Popescu)... poate nu suntem o 'Generație de aur' cum se așteaptă lumea, poate nu suntem cea mai bună generație, dar vă asigur că suntem o generație care are o inimă extrem de mare”, a mai declarat Marin, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel