Fotbal Mario Marinică, românul considerat erou în Malawi, a lucrat la Arsenal Londra. "Am fost antrenor la mai de toate"

Data publicării:
Mario Marinică în stânga (Foto: Agerpres)
Mario Marinică în stânga (Foto: Agerpres)

Mario Marinică a reuşit să califice statul Malawi în fazele eliminatorii ale Cupei Africii în 2021, motiv pentru care este considerat erou în ţara cu 18 milioane de locuitori. Puţini ştiu, însă, că înainte de a ajunge selecţionerul acestei ţări, Marinică a lucrat ca antrenor la Arsenal Londra. 



"Am avut multe cluburi, am lucrat la foarte multe cluburi în Anglia, când eram la Federaţia Engleză. Spre exemplu. după Leyton Orient, când am terminat licenţa, am fost ofertat de Arsenal, să lucrez la ei. Când am dat licenţa, am fost singurul din grupa mea care a şi luat-o. Dintr-o grupă de 27 de inşi. Şi atunci mi s-a oferit să fiu lector, şi în acelaşi timp mi s-a oferit la Arsenal un post, un fel de antrenor la mai de toate. 

Era o specializare unde lucram cu fetele, eram manager, ceea ce însemna că am buget, etc, totul, la U15. Eram antrenor şi la U17. La băieţi, eram la U12 antrenor. 

Diferenţe sunt. Când faci fotbalul de bază, făcut în clasă, tu într-un fel canalizezi jucătorii cu aptitudini către fotbal. Ei vin cu un bagaj. Cum aveam noi înainte, că veneam de pe maidan cu anumite cunoştinţe. Acum faci şi educaţie. Aici loveşti mingea, aici pui piciorul de sprijin, etc. Deci ei vin cu o fundamentare destul de solidă. Nu mai stai să le predai astea, ci faci doar finisare. E mai uşor din punctul de vedere, pentru că te duci spre performanţă. Şi încerci să identifici pe ce post ar fi mai bun fiecare, faci fotbalul total, unde fiecare joacă pe toate posturile, să ştie ce se întâmplă pe postul respectiv, cum primeşti mingea, de ce o primeşti, unde te duci. Ai idee şi despre colegii tăi, astfel, cum joacă", a declarat Mario Marinică în cadrul podcastului Vreau să ştiu

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel