Echipa nationala Marcel Răducanu crede că Edi Iordănescu trebuia să rămână la naționala României. Care ar fi cel mai bun înlocuitor al selecționerului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Federația Română de Fotbal a anunțat că selecționerul Edward Iordănescu nu va mai continua să conducă echipa națională de fotbal a României.



Marcel Răducanu este de părere că Edward Iordănescu ar fi trebuit să rămână la conducerea echipei naționale a României, datorită rezultatelor sale din cadrul EURO 2024. Iordănescu jr. este al doilea antrenor din istoria naționalei care reușește să califice formația „tricoloră” în optimile de finală ale unui Campionat European de fotbal, după performanța lui Emeric Ienei în anul 2000.

„La ce fond de jucători avem noi la ora actuală, este fantastic ce a realizat Edi la echipa națională. Nici nu știți cât de frumos se vorbește în Germania despre reprezentativa României. Grație lui, am făcut un pas înainte. Din toate punctele de vedere. Eu zic că ar fi trebuit să rămână, era cel mai bine. A creat un colectiv unit, o atmosferă unică, i-a adus pe suporteri alături de națională.

Pe de altă parte, dacă el consideră că trebuie să pună punct, și noi trebuie să-i respectăm decizia. Poate simte nevoia unui an sabatic, cum și-a luat Guardiola sau mai nou Klopp. A depus o muncă titanică. Și dacă a făcut-o acum, când e pe val, foarte bine. Ma bine așa, decât să fii dat afară, mai târziu”, a declarat fostul internațional român.

Chivu, o soluție pentru naționala României

Răducanu a mai spus că o variantă pentru funcția de selecționer al echipei naționale a României poate fi chiar Cristi Chivu, crezând totodată că Gică Hagi și Dan Petrescu vor rămâne la echipele de club, respectiv Farul Constanța și CFR Cluj.

„Eu chiar îl văd genul care ar putea continua munca lui Edi. E un antrenor modern, școlit în Italia, vorbește limba jucătorilor. A fost și un mare internațional.

Știu că a antrenat doar la Inter Primavera și că e plecat demult din fotbalul românesc, dar nu cred că a pierdut contactul. Și dacă lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi li s-a acordat o șansă, de ce să nu-i acordăm și lui Chivu una?

Gică Hagi e prea implicat la Farul și e vorba și de Ianis. Nu cred că ar accepta să preia naționala pentru ca apoi să i se reproșeze că-și promovează copilul sau jucătorii pe care i-a crescut la Academie.

Mircea Lucescu e liber, într-adevăr, dar la vârsta lui nu știu dacă mai are chef să vină. Boloni? Olăroiu? Probabil că ei se feresc să revină în fotbalul nostru pentru că știu cam cum merg lucrurile la noi. Dan Petrescu? Abia a semnat un nou contract cu CFR Cluj, a început o treabă acolo, n-ar fi profi să-i lase baltă”, a mai spus Marcel Răducanu, potrivit gsp.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel