Superliga Romaniei Marcel Puşcaş sare în apărarea lui Dorinel Munteanu. "Unii n-au mâncat şniţele câte meciuri a jucat în Bundesliga acest băiat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marcel Puşcaş, preşedintele celor de la FC U 1948, îi ia apărarea lui Dorinel Munteanu, criticat pentru metodele de pregătire folosite în această iarnă în cantonamentul celor de la Oţelul Galaţi. Dorinel Munteanu i-a dus pe oţelari la Vatra Dornei în cantonament, acolo unde a pus accent pe pregătirea fizică şi mai puţin pe jocul cu mingea. 



"METODA "DORINEL MUNTEANU

Controversa referitoare la metodele lui Dorinel este in toi. Precizez că unii n-au mâncat șnițele câte meciuri a jucat în Bundesliga și în echipa României acest băiat. Este multiplu campion al României ca jucător și antrenor și recordmanul selecțiilor în echipa natională. 134.

A terminat școala la Koln. Intervievat de GSP despre metoda de pregătire "Dorinel Munteanu", un preparator fizic care a lucrat 10 ani cu Simeone la Atletico Madrid spune că există mult relativism in fotbal. Se numește Carlos Menendez. Iată ce spune în interviu:

- "Dacă metoda te ajută să câştigi și să devii prestigios, de ce să n-o folosești?"

- "În fotbal toți copiază metoda câştigătorilor. Uneori reușesc, alteori nu. Depinde de jucătorii pe care îi ai."

- "Dacă o metodă nu dă satisfacție nu te impiedică nimeni să aplici alta"

- "Metoda cea mai bună este cea câstigătoare. Totul e relativ."

- "Învăţăm in permanență și din cele bune și din cele mai puțin bune."

Ce ziceți? Are sau nu dreptate, Menendez?", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook. 

Dorinel Munteanu le-a răspuns şi el contestatarilor 

”Eu cred că este un soi de răutate, nu de profesionalism. Nu este prima dată când duc echipa în cantonament montan, atât vara, cât și iarna am făcut-o, nu a lipsit până acum de când sunt eu antrenor. Sunt convins că aceste câteva zile la Vatra Dornei vor ajuta echipa.

Sigur, nu am putut să desfășurăm foarte bine planul de pregătire, pentru că perioada de pauză a fost foarte scurtă, dar câteva zile aici ne-au prins bine. Cum eu nu comentez despre pregătirea altor echipe, cred că ar fi profesionist ca și ei să nu comenteze despre ce fac eu, ce metode am la echipa mea. Eu cred că au mai multe minusuri decât avem noi.

M-a deranjat foarte mult că au început aceste comentarii de la foști gălățeni. Pe unul îl știți foarte bine, este director sau președinte la FCSB (n.r. Mihai Stoica), al doilea a fost președinte la Oțelul (n.r. Narcis Răducan), care nu a realizat nimic pentru această echipă. Nu vreau să dau nume, se cunosc foarte bine.

În rest, nu ne interesează părerea nimănui, ne vedem de program și de rezultate. Trebuie mai mult respect!”, a declarat Dorinel Munteanu, într-un interviu pentru site-ul oficial al Oțelului. 

Ulterior, Munteanu a fost şi mai acid. 

"Nu a fost prima dată când am fost acolo, nu știu de ce s-au trezit acum să comenteze. Și astă-vară am făcut același lucru, chiar un cantonament mai lung. Nu știu de ce s-au trezit deștepții fotbalului românesc să comenteze acum.

Echipele din Germania fără prea multe valori în echipă, nu vorbesc de Bayern, Dortmund, fac o pregătire aparte, spartană.

Nu renunțam la câteva zile la Vatra Dornei chiar dacă aveam bani să merg în Antalya. Am găsit și un amical cu FC Botoșani. Eu consider că jucătorul român, cu toate fițele noilor antrenori, fără să alerge nu poate pune în practică nicio tactică.

Vreau să fie echipa pregătită fizic, apoi să pună tactica în practică, iar după aia calitățile lor, atât cât sunt, să facă diferența", a mai spus Munteanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel