UEFA Europa League Marca scrie despre Istvan Kovacs, înainte de finala Europa League

Data actualizării: | Data publicării:
Captură FRF TV
Captură FRF TV

Arbitrul român Istvan Kovacs va fi la centrul finalei Europa League, dintre Atalanta şi Bayer Leverkusen. 



Marca, ziarul de casă al celor de la FC Barcelona, l-a descris pe arbitrul român cu doar câteva ore înainte de meci. 

”Aceasta va fi a doua finală europeană a arbitrului român în ultimii doi ani. În plus, este al treilea sezon consecutiv în care participă la o finală a unei competiții UEFA.

Kovacs a fost la centru în prima finală din Conference League din 2022, dintre Roma și Feyenoord. În 2023, a fost al patrulea arbitru în finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Inter Milano. Deci are deja experiență în acest tip de meciuri.

În acest sezon a arbitrat șase meciuri în Liga Campionilor. În această ediție a Europa League a arbitrat un singur meci, Villarreal - Marseille, în manșa secundă a optimilor de finală.”, a scris Marca despre arbitrul român.

Istvan Kovacs, "performanţă istorică" odată cu nominalizarea la finala Europa League 

Fostul său coleg, Marius Avram, spune că această delegare reprezintă o performanţă istorică pentru fotbalul românesc. De altfel, pentru Kovacs nu este prima finală europeană. În 2022, acesta a arbitrat finala Conference League, câştigată de AS Roma. 

“Nu m-ar surprinde să îl vedem şi la finala Ligii Campionilor. Pentru Istvan Kovacs este un lucru extraordinar, intră într-o galerie foarte restrânsă de arbitri care au două finale europene. L-am avut pe Rainae, pe Igna și cam atât, deci lista e extrem de scurtă a arbitrilor români care au avut două finale europene. Se adaugă și prezența la Campionatul Mondial, și la EURO care urmează, și la Campionatul Mondial al cluburilor, e o performanță extraordinară, istorică, și nu mă feresc, știi că sunt destul de cumpătat.

E clar că e o performanță istorică pentru el și pentru arbitrajul românesc, a avut un sezon foarte, foarte bun internațional, are 8 meciuri în UCL, dacă nu mă însel, unul în Europa League și urmează și finala, toate astea în acest sezon competițional. Pot să spun, fără niciun fel de reținere, că este o performanță istorică pentru el, pentru arbitrajul românesc la fel, ceva foarte bun, după ce Hațegan a avut acel accident nefericit, Istvan Kovacs, într-un fel, a completat locul și, ca orice om care și-a văzut șansa, a dus-o până la capăt. A speculat, între ghilimele, că are o conotație negativă, să zicem că a speculat cu conotație pozitivă la maxim oportunitatea care i s-a invit să fie singurul român care mai arbitrează la acest nivel. Cu sprijin, fără sprijin, nu contează. Indiferent cât ești de sprijinit, nu-ți dau finale, deci e o recunoaștere a muncii și valorii lui”, a delarat Marius Avram, conform sptfm.ro.

Istvan Kovacs a arbitrat şase meciuri în Liga Campionilor în acest sezon, inclusiv returul sferturilor de finală dintre FC Barcelona şi PSG. El va fi prezent şi la EURO 2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel