Fotbal international Marc Overmars nu mai are voie la acţiuni legate de fotbal timp de un an. Decizia instanţei

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels

Marc Overmars, fost jucător la Ajax şi Barcelona, are interdicţie de a participa la orice eveniment legat de fotbal.



Fostului internaţional Marc Overmars i s-a interzis joi să participe la orice legat de fotbal în Olanda timp de un an, după ce a trimis fotografii şi videoclipuri de natură sexuală unor angajate ale clubului Ajax Amsterdam în perioada în care era directorul sportiv al acestei grupări, informează AFP.

Overmars a demisionat de la Ajax în februarie 2022, după ce a recunoscut că a trimis o "serie de mesaje nepotrivite" unor colege şi a afirmat că îi este "ruşine" de comportamentul său. O lună mai târziu, el a fost numit director tehnic al clubului belgian Royal Antwerp.

Joi, Tribunalul Sportiv Olandez (ISR) a decis să-i interzică fostei extreme a naţionalei Oranje să "îndeplinească orice funcţie" la o organizaţie afiliată Federaţiei olandeze de fotbal timp de doi ani, dintre care unul cu suspendare.

"Examinând sancţiunea corespunzătoare, comisia de disciplină a avut în vedere faptul că afacerea a fost foarte mediatizată şi i-a adus prejudicii acuzatului", a indicat ISR.

Potrivit ISR, "comportamentul inadecvat" al lui Overmars dura de mult timp şi au fost identificate mai multe cazuri.

Marc Overmars era director sportiv la Ajax din 2012 şi a contribuit la recentele succese ale echipei din Amsterdam, mai ales semifinala de Liga Campionilor din 2019 sau finala Europa League din 2017.

Ca jucător, Overmars a evoluat în special la Ajax, Arsenal şi FC Barcelona, iar la naţională a strâns 86 de selecţii şi 17 goluri. Cu echipa din Amsterdam, el a câştigat Liga Campionilor în 1995, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: ajax fotbalist interdictie marc overmars




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel