Stiri Marabu, metoda pentru care unii fotbalişti au plătit zeci de mii de euro. "Poţi deveni sclav, iar urmările pot fi distructive"

Data publicării:
Fotografie de la RF._.studio, Pexels
Fotografie de la RF._.studio, Pexels

Gilles Yapi Yapo, fost fotbalist francez, a vorbit într-un interviu despre marabu, o metodă care i-a convins pe unii fotbalişti că îi poate face mai buni, dar care, de fapt, "are urmări distructive". 



Un fost fotbalist francez a relatat, într-un interviu acordat AFP, că a consultat un marabu parizian pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive, iar persoana în cauză l-a escrocat cu 200.000 de euro, fiind un "adevărat angrenaj în care poţi deveni sclav, iar urmările pot fi distructive".

Pentru a sensibiliza tinerii sportivi, Gilles Yapi Yapo (41 ani), un fost fotbalist profesionist ivorian devenit antrenor de fotbal în Elveţia, a acceptat să povestească cei doi ani de relaţie de "prestări servicii" cu un marabu din Paris.

Povestea a început pe când fotbalistul avea 23 de ani şi juca la FC Nantes.

În timp ce "traversa o perioadă dificilă la nivel sportiv", el a decis să consulte acest marabu la Paris, recomandat de un unchi al său. "Marabuul consulta noaptea în apartamentul său, iar eu făceam frecvent traseul Nantes-Paris...", a relatat acesta, citat de Agerpres.

"Nu sunt atras de ocultism, dar am crescut în Cote d'Ivoire cu ideea că a merge la un marabu este ceva normal şi nu ceva rău, din moment ce nu cauţi să faci rău cuiva", a adăugat Yapi Yapo.

"Diagnosticul dat de marabu a indicat un 'blestem' în familie, care îl împiedică să reuşească să fie fericit. Iar soluţia preconizată: 'sa fac ofrande pentru a contracara acest blestem'", a spus acesta.

Ofrandele încep de la 500 de euro



"Aceste ofrande - găini, cocoşi, capre sau berbeci - încep de la tariful de 500 de euro şi ajung la sume colosale", a mai spus fostul fotbalist.

"Iar apoi, într-o zi, a fost practicată magia neagră. Marabuul m-a făcut să cred că spiritele pentru care el lucra mă iubesc şi că vor să mă vadă bogat. A fost ca o momeală. Consultaţiile s-au înmulţit, iar în căutarea bogăţiei promise, sacrificările au ajuns la 40.000, 50.000 şi apoi 60.000 de euro", a mai relatat acesta.

Fostul fotbalist a început să se confrunte cu probleme financiare, iar marabuul i-a spus că dacă nu mai are bani, atunci va trebui să-şi sacrifice copilul. "Atunci am avut forţa să spun 'stop' şi nu am mai mers să-l văd. În doi ani, aceste cheltuieli, pe care le consider escrocherie, au urcat la 200.000 euro", a mai spus Yapi Yapo, care a specificat că nu a avut niciun "rezultat pozitiv".

Mai mulţi jucători care au consultat marabu în Franţa au relatat fapte similare, totul ducând la un adevărat angrenaj care conducea la depresie şi gânduri suicidare.

A fost nevoie de cazul Pogba pentru a se conştientiza pericolele



Unul din terapeuţii sportivilor de nivel înalt în Franţa, Joel Thibault, a mărturisit că a fost nevoit să gestioneze "pericolele" unor astfel de influenţe şi "consecinţele dezastruoase" asupra fotbaliştilor şi baschetbaliştilor.

"Ştiu că sunt cluburi, responsabili de club care permit jucătorilor lor să plece în Senegal pentru că sunt accidentaţi, iar medicii lor nu reuşesc să-i vindece. Ei merg acolo şi se întorc cu centuri de protecţie şi amulete", a spus acesta.

Joel Thibault a denunţat faptul că doar cu ocazia "afacerii Pogba" s-a conştientizat măsura fenomenului "agravat din cauza mizelor financiare din ce în ce mai mari în fotbal".

La rândul lor, mai mulţi marabu au denunţat "stigmatizarea" lor după afacerea Pogba.

În septembrie 2022, fratele lui Paul Pogba a fost pus sub acuzare şi încarcerat o perioadă limitată, la fel ca alţi patru bărbaţi, pentru implicaţiile extorcării denunţate de fotbalistul lui Juventus Torino.

Mathias Pogba, în vârstă de 32 de ani, a fost inculpat pentru extorcare în grup organizat şi participare la o asociaţie criminală. Ceilalţi patru suspecţi, apropiaţi ai fraţilor Pogba, cu vârsta între 27 şi 36 de ani, au fost puşi sub acuzare mai ales pentru extorcare cu mână armată, răpire sau sechestrare în grup organizat şi participarea la o asociaţie criminală în scopul comiterii unei infracţiuni.

Marabuul este un membru al unui ordin religios musulman medieval din nordul Africii, care ducea viaţă de ascet şi era venerat ca sfânt.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
Tagurile articolului: fotbal franta marabu pogba sume vrajitorie





pixel