Fotbal international Manchester United, pierderi financiare pentru al cincilea an consecutiv. Ce îi sfătuiește Cristiano Ronaldo pe oficiali

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În calitate de fost jucător al britanicilor, Ronaldo a oferit o serie de sfaturi noii conduceri a clubului de fotbal.



Suporterii susțin Manchester United indiferent de clasament

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunțat miercuri, pentru al cincilea an consecutiv, pierderi nete, estimate pentru sezonul trecut la 113,2 milioane de lire sterline (133,7 milioane de euro), în ciuda unor venituri record.

Pentru exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie, clubul din Premier League a înregistrat o cifră de afaceri record de 661,9 milioane de lire sterline (782,3 milioane de euro), în creștere cu 2,1% față de anul precedent (648,4 milioane de lire sterline), datorită încasărilor din vânzarea de bilete și veniturilor comerciale.

Manchester United a efectuat cheltuieli de 47,8 milioane de lire sterline (56,5 milioane de euro) pentru „elemente excepționale”, legate mai ales de achiziționarea de acțiuni minoritare de către coproprietarul său Jim Ratcliffe, care deține și gruparea franceză OGC Nice, achiziționare finalizată în februarie.

Regulile de profitabilitate și sustenabilitate (PSR) din Premier League permit pierderi maxime de 105 milioane de lire sterline (124 de milioane de euro) pe o perioadă de trei ani. Anumite pierderi sunt considerate „acceptabile”, cum ar fi cheltuielile legate de infrastructură, echipele feminine și de juniori.

Cluburile Everton și Nottingham Forest au fost penalizate cu deducerea unor puncte în sezonul trecut pentru că nu au respectat regulile financiare ale Premier League.

În luna mai, Everton a renunțat să facă apel împotriva retragerii a două puncte, iar apelul lui Nottingham Forest a fost respins.

În ultimele luni, Manchester United a început o reorganizare internă majoră, numindu-l director executiv în ianuarie pe Omar Berrada, care a fost timp de opt ani în conducerea lui Manchester City.

În sezonul trecut, echipa din Manchester a terminat pe ultimul loc grupa sa din Liga Campionilor, iar în campionat a încheiat pe locul 8, cea mai slabă clasare a sa după 1990. Formația antrenată de Erik ten Hag a câștigat însă Cupa Angliei, după o finală împotriva lui Manchester City (2-1).

Manchester United a suferit două înfrângeri în primele trei etape din noua ediția de campionat. „Diavolii roșii” vor juca sâmbătă împotriva lui Southampton.

Totuși, clubul are cea mai mare asistență combinată în campionatul național în sezonul trecut în Europa, în ciuda contraperformanțelor sportive. Acest lucru nu a oprit suporterii să umple stadionul Old Trafford, iar un raport UEFA arată că United a fost clubul cu cea mai mare asistență din campionatele interne în stagiunea 2023-24, cu 1.397.148 spectatori la cele 19 meciuri de acasă din Premier League.

Asistența combinată pentru toate meciurile oficiale a fost de 1.834.291 spectatori, punând clubul imediat după Borussia Dortmund, finalista Ligii Campionilor, care a avut 1.951.745 spectatori. Dortmund are cea mai mare medie în campionat, cu 81.305 spectatori, dar a jucat doar 17 meciuri, față de 19 câte a disputat United.

„Raportul peisajului competiției și talentelor cluburilor europene”, publicat joi, cuprinde 18 cluburi cu asistențe combinate de peste un milion de spectatori în sezonul trecut.

Trei cluburi engleze, West Ham, Tottenham și Arsenal, ocupă ultimele trei locuri din 10 la asistența combinată pentru meciurile oficiale.

Meciurile campioanei Manchester City în Premier League au fost urmărite de 1.013.395 spectatori, potrivit UEFA. Premier League conduce în privința asistenței totale, cu 14,7 milioane de spectatori, ceea ce înseamnă o scădere cu 4% față de sezonul precedent, dar și capacitatea medie a stadioanelor din sezonul 2023-24 a scăzut cu 5%.

Media unui meci din Premier League a fost mai mare de 100 de minute în 2023-24, o premieră. Sezonul trecut a fost primul în care ligile domestice au implementat directiva de a contabiliza mai atent perioadele de întrerupere a jocului. Durata medie a unui meci din Premier League a crescut de la 98,5 minute în sezonul 2022-2023, la 101,6 minute în stagiunea trecută.

Cristiano Ronaldo propune o reconstrucție totală la Manchester United

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo consideră că echipa de fotbal la care a evoluat în două perioade distincte trebuie să fie reconstruită total pentru a fi capabilă să să bată din nou pentru trofee.

Internaționalul de 39 de ani, care joacă în prezent la echipa saudită Al-Nassr, a câștigat trei titluri în Premier League, Liga Campionilor și Cupa Mondială a Cluburilor cu United în perioada 2003-2009, declarând că iubește în continuare clubul.

Vorbind în podcastul „Rio Ferdinand Presents”, care va fi difuzat joi, Ronaldo s-a arătat foarte bucuros pentru felul în care noii administratori ai clubului, conduși de patronul Ineos, Jim Ratcliffe, investesc în infrastructură.

„Trebuie să reconstruiască totul, în opinia mea ... clubul are nevoie de timp să reconstruiască pentru că este încă unul dintre cele mai bune cluburi din lume, dar are nevoie de schimbare. Ei înțeleg că aceasta este singura cale”, a spus Ronaldo, citat de presa britanică.

„Cred că viitorul va fi strălucitor. Cred acest lucru, dar ei nu depind doar de talente. Trebuie să reconstruiască de jos, iar dacă nu o vor face nu vor reuși, va fi imposibil”, a avertizat Ronaldo.

Managerul lui United, olandezul Erik Ten Hag, se află deja sub presiune după două înfrângeri în primele trei etape ale sezonului, iar Ronaldo a spus că tehnicianul ar trebui să se bazeze pe fostul său coechipier Ruudvan Nistelrooy, care a fost angajat ca antrenor secund.

„Nu poți reconstrui clubul fără cunoștințe. Cred că Ruud va ajuta deoarece cunoaște clubul, cunoaște suporterii. Dacă antrenorul îl va asculta cred că vor putea progresa”, a mai afirmat Cristiano Ronaldo.

Manchester United ocupă locul 14 în Premier League, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel