Fotbal international Manchester City, acuzată de mai multe nereguli financiare. Încep audierile

Data publicării:
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Manchester City, campioana ultimelor 4 sezoane din Premier League, este acuzată de 115 încălcări ale regulamentelor financiare din Premier League. 



Mult-aşteptatele audieri în cazul clubului englez de fotbal Manchester City, pentru presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, urmează să debuteze luni, informează agenţia DPA.

Campioana en titre a Angliei se confruntă cu 115 acuzaţii de încălcare a regulilor competiţiei, care datează din sezonul 2009-2010, scrie Agerpres.

Se crede că gruparea din Manchester, acuzată de asemenea că nu a cooperat cu anchetatorii, s-ar putea confrunta cu o serie de pedepse, inclusiv o depunctare severă sau chiar o excludere din Premier League dacă va fi găsită vinovată.

Cazul va fi audiat de o comisie independentă într-o locaţie nedezvăluită şi ar putea dura 10 săptămână până la finalizarea sa, cu un verdict care nu va fi anunţat până în 2025.

Manchester City a fost acuzat de ligă în februarie 2023, după o lungă investigaţie asupra acuzaţiilor publicate de revista germană Der Spiegel în toamna lui 2018.

Clubul neagă orice neregulă şi a afirmat anterior că are "corp cuprinzător de dovezi irefutabile" pentru a-şi susţine poziţia.

Afacerile financiare ale "cetăţenilor" au fost supuse în mod regulat controalelor după preluarea clubului de către Abu Dhabi United Group condus de şeicul Mansour, în 2008.

În 2020, Manchester City a fost exclusă din cupele europene după ce a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor fair play-ului financiar al UEFA, dar a contestat cu succes această hotărâre la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel