Jocurile Olimpice Mădălina Amăistroaie, reprezentanta României la tir cu arcul la JO2024, şi-a stabilit obiectivul. "Medalia este visul oricărui sportiv"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mădălina Amăistroaie va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de Tir cu Arcul şi spune că şi-a stabilit singură obiectivul. La JO 2020, de la Tokyo, sportiva a încheiat proba pe locul 33. 



"Ca rezultat, vreau o poziţie cât mai bună. Voi vedea acolo exact ce se va întâmpla, dar consider că la cât mă pregătesc şi munca pe care o depun vor da un rezultat foarte frumos. Suntem 64 de toate, eu consider că pot intra în primele 10 destul de sigur. Medalie la Olimpiadă, bineînţeles ăsta este visul oricărui sportiv, şi al meu. Eu spun că s-ar putea şi la Paris, asta voi încerca, să obţin un rezultat cât mai bun, iar o medalie ar fi un vis împlinit. Federaţia nu mi-a fixat un obiectiv, cred că mai mult mi-am fixat eu singură. Adică bineînţeles să obţin un rezultat cât mai bun şi federaţia doar mă susţine. În primul rând, vreau să mă bucur de ceea ce mi se întâmplă, adică să mă bucur de această experienţă, că până la urmă pot învăţa din această competiţie şi să mă ajute şi pentru următoarea dată când va fi", a spus Amăistroaie, 21 ani, care s-a clasat pe locul 33 la JO de la Tokyo.

S-a calificat la Olimpiadă datorită clasamentului mondial 

"Eu am obţinut calificarea pe baza clasamentului mondial, care cumva înseamnă o calificare mai sigură, deoarece eram clasată pe o poziţie destul de sus, pe locul 30. Şi asta a fost în urma rezultatelor la competiţiile internaţionale din ultimii trei ani. Şapte competiţii au fost doar anul acesta, anul trecut au fost cam şase, iar anul precedent tot aşa, cam 6-7 pe an. Pregătirea mea a constat în primul rând pentru a obţine calificarea, dar acum continuă şi pentru Jocuri efectiv. Cred că acum pregătirea diferă doar din punct de vedere psihic, deoarece acum sunt cumva mai liniştită. Când era pentru calificare avem, să nu zic un stres, dar nişte emoţii. Acum că am obţinut calificarea, adică mi-am îndeplinit obiectivul, sunt mai liniştită şi mă pot concentra mai mult pe ce contează", a spus sportiva legitimată la CSM Suceava şi CSU Cluj, conform Agerpres.

"Tir cu arcul, un sport mai flexibil" 

"La Cluj, de când m-am mutat la facultate, m-am legitimat şi la (CS) Universitatea Cluj şi domnul director mi-a asigurat condiţii, adică să am un teren şi o sală în care să mă pot antrena. În ce priveşte echipamentul, am avut ajutorul Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi al Federaţiei Române de Tir cu Arcul. Am beneficiat cam de cel mai performant echipament, adică şi trăgătorii de top tot acelaşi echipament folosesc. Am avut la lotul olimpic psiholog şi medic, iar asta m-a ajutat să pot obţine performanţa pentru care lucram, că aşa să fiu singură ar fi fost foarte greu şi nu cred că aş fi reuşit. Nutriţionist nu am avut, dar tirul cu arcul este un sport mai flexibil, nu contează aşa de tare a ca în gimnastică sau în alte sporturi", a mai completat sportiva.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel